TKH: 3 Mart’ta Ankara’da aydınlık Türkiye diyenlerin yanındayız

TKH, Laiklik Meclisi tarafından kutlanacak 3 Mart Laiklik Günü ile ilgili bir çağrı yayımladı. Yapılan açıklamada parti olarak 'Aydınlık Türkiye diyenlerin yanında' olacakları vurgulandı.

TKH: 3 Mart’ta Ankara’da aydınlık Türkiye diyenlerin yanındayız

Türkiye Komünist Hareketi, Laiklik Meclisi tarafından kutlanacak 3 Mart laiklik günü hakkında bir çağrı yayımladı.

TKH’den yapılan çağrıda “Laiklik Meclisi tarafından çağrısı yapılan 3 Mart Ankara buluşması, ülkemizin içinde bulunduğu karanlığa ve gericiliğe karşı mücadelenin yükseltilmesi için önemli bir başlangıç olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

3 Mart tarihi, hilafet ile Şeriye ve Evkaf Bakanlığı’nın kaldırılmasının ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabulünün tarihi olarak ülkemizde laikliğin en önemli adımlarının başında gelmektedir.

3 Mart 1924 tarihinde Şeyhülislamlık, şeri mahkemeler ve fetva usulü ile hilafet kaldırılmış, Öğretim Birliği yasası kabul edilerek laik eğitimin temelleri atılmıştır.

Bugün AKP’nin anayasa değişikliği hedefiyle laikliği tamamen tasfiye etmeye çalıştığı ve dinci gericiliğin şeriat özlemlerini artık sokaklara taşıdığı bir dönemde, laikliği savunmak için ülkemizin aydınları, cumhuriyetçileri, yurtseverleri, ilericileri tarafından kurulan Laiklik Meclisi’ni selamlarız. Laiklik Meclisi tarafından çağrısı yapılan 3 Mart Ankara buluşması, ülkemizin içinde bulunduğu karanlığa ve gericiliğe karşı mücadelenin yükseltilmesi için önemli bir başlangıç olacaktır.

Başta üyelerimiz ve dostlarımız olmak üzere ülkemizin içinde bulunduğu karanlığa karşı duran bütün yurttaşlarımızı 3 Mart günü Ankara’da yapılacak buluşmaya katılmaya ve Laiklik Meclisi’nin çalışmalarına destek vermeye çağırırız.

Laiklik Meclisi’nin buluşması

3 Mart 2024 Pazar

14:00

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Teoman Öztürk Salonu

Kızılay, Necatibey Cd. No:57 Kat:3 D:4, Çankaya