TKH: Moskova’daki alçak terör saldırısının arkasında NATO’nun kanlı elleri vardır!

Rusya'da yaşanan terör saldırısı üzerine Türkiye Komünist Hareketi bir açıklama yayımladı.

TKH: Moskova’daki alçak terör saldırısının arkasında NATO’nun kanlı elleri vardır!

Dün akşam Rusya’da yaşanan yüzlerce kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısı ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama yayımladı.

“Moskova’daki alçak terör saldırısının arkasında NATO’nun kanlı elleri vardır!” başlıklı açıklamada, NATO’nun ve emperyalizmin Rusya’ya dönük hayata geçirdiği saldırgan politikadan bahsedilerek, terör saldırısının bunun uzantısı olduğu ifade edildi.

Ukrayna’daki faşist yönetim ve emperyalizmin işbirliğine vurgu yapılan TKH açıklamasında aynı zamanda ABD’nin saldırının öncesindeki ve sonrasındaki tutumuna dikkat çekilerek, emperyalist ülkelerin Ukrayna’daki savaşı körükledikleri vurgulandı.

TKH’nin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Dün akşam saatlerinde Moskova yakınlarındaki Krokus City Hall konser salonunda gerçekleştirilen kanlı terör saldırısında konser başlamadan önce fuayeye, ardından da seyirci dolu salona dalarak etrafa rastgele ateş açan teröristler, aralarında çocukların da olduğu masum sivilleri yakın mesafeden kurşunladıktan sonra yanlarında getirdikleri benzin bidonlarıyla binayı ateşe verdiler. Şimdiye kadar açıklanan bilgiler itibarıyla en az 115 kişinin yaşamını yitirdiği, 60’i ağır olmak üzere yüzlerce insanın yaralandığı bu kanlı katliamın arkasında kimlerin olduğu bellidir!
Rusya Federasyonu’nu bölüp parçalayarak kendisine bağlı parya devletçikler haline getirmek amacıyla saldırgan bir yayılmacılık siyaseti güden ABD emperyalizminin başını çektiği NATO ve kuklası işbirlikçi Ukrayna rejimi bu terör saldırısının baş sorumlularıdır!
Saldırıdan Ukrayna’nın sorumlu tutulamayacağı konusunda jet hızıyla beyanatta bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı, yüzlerce dünya ülkesi tarafından kınanan terör saldırısı ile ilgili en ufak bir kınama veya başsağlığı mesajı yayınlamazken, bölgede koçbaşı olarak kullandığı küçük yardakçısını aklama konusunda gülünç bir gayretkeşlik sergilemektedir.
Oysa kamuoyuna da yansıyan bilgilerden teröristlerin Ukrayna bağlantılı oldukları ve saldırıdan sonra Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştıkları çoktan belirlenmiş, ayrıca ABD Moskova Büyükelçiliği’nin de saldırıdan iki hafta önce, 7 Mart tarihinde terör saldırısı ihbarında bulunarak Moskova’daki büyük toplantılardan uzak durulması konusunda kendi yurttaşlarını uyardığı ortaya çıkmış durumdadır. Bununla birlikte, saldırının ABD emperyalizminin taşeron örgütü olduğu iyi bilinen IŞİD tarafından üstlenilmesi ve NATO ülkelerinin hükümetlerince de sorumluluğun bu örgüte ihale edilmek istenmesi de düşüncürüdür.
Doğu Avrupa ülkelerine yerleştirdiği nükleer füzelerle, sayısını günden güne arttırdığı askeri üsleriyle Rusya’yı Karadeniz kıyılarından da kuşatarak bütün dünyada rakipsiz bir hegemonik üstünlük kurma hayalleri içerisinde olan NATO, Ukrayna Savaşı’nda işlerin kendi istediği gibi sonuçlanmayacağının belirginleşmesi karşısında giderek paniğe kapılmakta ve hırçınlaşmaktadır.
Banderacı Azov Taburu ve Sağ Sektör gibi paramiliter Nazi örgütlerin ülkede cirit atmasına göz yumarak, onları teşvik ederek ve anadili Rusça olan Ukrayna yurttaşlarına karşı etnik temizlik girişiminde bulunarak savaşın çıkmasının baş sorumlusu konumunda olan NATO işbirlikçisi Ukrayna rejiminin savaşı kaybetme ihtimali, ABD ve NATO cephesinde gerekirse bütün dünyayı savaşa sürüklemek pahasına daha da aşırı adımlar atma çılgınlığını körüklemektedir. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron daha geçtiğimiz hafta “Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı” diyerek, NATO’nun Rusya’nın savaşı kaybetmesi için bedeli ne olursa olsun elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğunu açıkça ifade etmiştir.
Biz Türkiye emekçileri emperyalizmin ve taşeronlarının kanlı ellerini Kurtuluş Savaşı’ndan, 1 Mayıs 1977’den, Çorum ve Maraş katliamlarından, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerinden, kontrgerilla cinayetlerinden iyi tanırız! Moskova’daki terör saldırısının arkasında kimlerin olduğu konusunda da en ufak bir şüphemiz yoktur. Türkiye komünistleri olarak bu alçakça saldırı karşısında Rusya halkının acılarını paylaşırken, emperyalizme ve NATO’ya karşı mücadele eden tüm güçlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ederiz.
Türkiye Komünist Hareketi