TKH’den Sirkeci Tren Garı’nda protesto: Çorlu Tren Katliamı’nın üstü kapatılamaz!

TKH, Çorlu Tren Faciası sırasında TCDD'de Genel Müdür olan Veysi Kurt'un tekrarda Genel Müdür olarak atanmasına karşı Sirkeci Garı'nda eylem düzenledi. Düzenlenen eyleme TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve TKH'nin İBB adayı Ziya İncedere de katıldı.

TKH’den Sirkeci Tren Garı’nda protesto: Çorlu Tren Katliamı’nın üstü kapatılamaz!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na Veysi Kurt’un Genel Müdür olarak atanmasına karşı Türkiye Komünist Hareketi bugün tarihi Sirkeci Tren Garı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Çorlu Tren Katliamı’nda sorumlu olarak görülen dönemin TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’un yeniden atanması toplumda tepkiyle karşılandı.

TKH’nin konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında söz alan Genel Başkan Aysel Tekerek “Çorlu Tren Katliamı sırasında TCDD Genel Müdürü olan şahıs tekrar Genel Müdürlüğe getirildi. Terfi ettirildi. Dava bitmeden, sonuç beklenmeden katliamda sanık olması gereken Veysi Kurt bugün demiryollarını yönetiyor. Bu nasıl medeniyet ve altın çağ?” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında söz alan TKH İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ziya İncedere de “. Bu düzen kâr amaçlı kurulmuş bir düzendir. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Bu sorumlular yargılanana kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

“AKP MEDENŞİYETE KARŞI OLDUĞU GİBİ BÜTÜN İLERLEMELERE DE KARŞIDIR”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in açıklaması şu şekilde:

Bugün ülkemizde ulaşım güvenliği kalmamıştır. Bu konuyla ilgili son gelişmeler üzerinden Partimizin basın açıklamasını yapmak üzere tarihi Sirkeci Tren Garı’nın önünde buluştuk. Bakın bu tarihi garın içinde Ulaştırma Bakanlığı’nın reklamı var. Bu reklamda şu yazıyor. “Demiryolları medeniyettir.” Çok doğru demiryolları büyük bir medeniyettir. Demiryolları güvenli ulaşımdır. Demiryolları ucuz ulaşımdır. Ama bugün gelin görün ki yirmi küsur yıllık AKP döneminde demiryolları özellikle son on beş yıldaki kazalara da baktığımızda katliam merkezi haline gelmiştir.

AKP medeniyete karşı olduğu gibi, bütün ilerlemelere karşı olduğu gibi, Cumhuriyet’e karşı olduğu gibi memleketimizde ihmallerle, kamu yararını değil özel sektörü düşündüğü için katliam noktası haline getirmiştir. Bir de aynı reklamda AKP ile demiryolları altın çağını yaşadı diyorlar. Bu nasıl bir altın çağ? 2018 yılında Çorlu’da Tren Katliamı’nda burada görmüş olduğunuz yirmi beş tane yurttaşımız neden öldü? Rayların altındaki toprak kayması öngörülemez miydi? Yirmi beş yurttaşımız sadece Çorlu’da değil Pamukova’da, Ankara’da, Konya’da ihmal ve kamu yararı gözetilmediği için ölüme gönderildi. Bu tehlike devam ediyor.

Çorlu Tren Katliamı sırasında TCDD Genel Müdürü olan şahıs tekrar Genel Müdürlüğe getirildi. Terfi ettirildi. Dava bitmeden, sonuç beklenmeden katliamda sanık olması gereken Veysi Kurt bugün demiryollarını yönetiyor. Bu nasıl medeniyet ve altın çağ?

Katliamda sorumluluğu dört tane işçiye yıktılar. Hiçbir sorumlu yargılanmadı. Bu şunu gösteriyor. O kadar büyük bir suç işliyorlar ki yargıdan suçluları kaçırıyorlar. Hiçbir siyasi sorumlu sanık sandalyesine oturmadı, yargı eliyle korundu. Bilirkişi raporları gelmiyor.

Dün burada siyasi bir şov yapıldı. Sirkeci Kazlıçeşme Tren hattını açıyoruz diye yapıldı. Onların önemsedikleri şey bu. Bizim canımız ve güvenliğimiz değil. Çorlu Tren Katliamı’nda yaşamını yitiren yedisi çocuk yirmi beş kişi önemli değil, onların siyasi şovları önemli.

Bu hesap mutlaka sorulacak. Biz bu katliamları asla ve asla unutturmayacağız. Ülkemizde ücretsiz, güvenli ulaşım hakkı için, özelin değil kamunun yararının gözetilmesi ve tedbirlerin alınması için mücadele edeceğiz. Veysi Kurt o koltukta hiç rahat oturamayacak.

“DÜZENİNİZ BATSIN”

TKH İBB adayı geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere’nin açıklaması şu şekilde:

Bugün buraya Çorlu Tren Katliamı’na neden olanlara ödül gibi bir görevlendirme yapılmasını protesto etmek için geldik. Bu büyük kazada kaybettiklerimiz gibi Kozlu’da, Soma’da, Ermenek’te, plazalarda, inşaatlarda ölen işçileri unutmadık. Artık ölmek istemiyoruz. Düzeniniz batsın. Bu düzen kâr amaçlı kurulmuş bir düzendir. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Bu sorumlular yargılanana kadar mücadelemiz devam edecektir. Sizleri Partimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak saygıyla selamlıyorum.