TKH'nin İBB başkan adayı Ziya İncedere, İTO Başkanı'nı protesto etti: Oda başkanı yalan söylemektedir

TKH'nin İBB Başkan adayı Ziya İncedere ile Sultangazi Belediye başkan adayı Evrim Saldıran, Ümraniye Belediye başkan adayı Selim Çelik, Bağcılar Belediye başkan adayı Barış Doğan, Ataşehir Belediye Meclis adayı Mehmet Vedat Şerifoğlu, İstanbul Ticaret Odası önünde İTO Başkanı Şekib Avdagiç'in "Türkiye'de iş yasaları çok katı" sözlerini protesto eden bir açıklama yaptılar.

TKH'nin İBB başkan adayı Ziya İncedere, İTO Başkanı'nı protesto etti: Oda başkanı yalan söylemektedir

Türkiye Komünist Hareketi İBB Başkan Adayı Ziya İncedere ve diğer parti üyeleri, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in basına yaptığı “Türkiye’de iş yasaları çok katı” açıklaması sonrası İTO önünde protesto açıklaması gerçekleştirdi.

Ziya İncedere’nin yaptığı konuşmada “Milyonlarca emekçinin yaşayarak da bildiği gibi, yük mük yok. Sizin tek bir isteğiniz var, emekçileri sınırsızca sömürmek. Sizin gibi küçük bir azınlık yatlara, katlara sahip olsun, asırlık saltanatları devam etsin diye kamuoyuna açıkça yalan söylüyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

Ziya İncedere’nin yaptığı konuşma şu şekilde: 

İstanbul’un değerli emekçi halkı,

Bugün İstanbul Ticaret Odası’nın önündeyiz. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi’nin İstanbul adayları olarak Ticaret Odası’nın önüne gelmemizin nedeni geçtiğimiz günlerde Oda Başkanı Şekib Avdagiç’in basına yaptığı “Türkiye’de iş yasaları çok katı” açıklamasıdır. Oda Başkanı’nın yaptığı açıklamanın ayrıntılarında kıdem tazminatının kaldırılması, işsizlik sigortası, emeklilik gibi başlıklarda ise patronların “ödemesinin” bulunmaması isteği var. Oda başkanı bu uygulamaların kaldırılmasını istemesi yetmezmiş gibi bir de açıkça “Türkiye iş yasalarının katılığı konusunda 1 numaradır” diyerek açıkça kamuoyuna yalan söylemektedir.

İstanbul’un değerli emekçi halkı,

Bildiğiniz gibi bu seçimlerde partimin İstanbul Büyükşehir Belediye adayıyım. Ben bir geri dönüşüm işçisiyim. Ancak az kişinin bildiği üzere ben taşeron sağlık emekçisiydim. Yıllar boyu taşeronlaştırmaya, işçi sınıfının haklarının elinden alınmasına karşı binlerce emekçi ile birlikte mücadele ettim. 2010 yılında TEKEL işçileri için yapılan dayanışma grevine katıldığım için işimden oldum. Mücadele ettim, geri döndüm ve sonrasında taşerona karşı mücadele ettiğim için bir kez daha işimden oldum.

Oda Başkanına buradan seslenmek istiyoruz:

Benim gibi on binlerce emekçi haklarını aradığı için, kendi çocuklarının insanca yaşaması, alınterinin hakkını almak için verdiği mücadelelerde işinden oldu. Bu konuda ben ne ilkim, ne sonum! Daha dün Agrobay’da, Özak’da emekçi kardeşlerimiz sırf haklarını aradıkları, sendikalaştıkları için işlerinden oldular. Nerede bu yasaların güvencesi, katılığı, patronların üzerindeki yükü?

Milyonlarca emekçinin yaşayarak da bildiği gibi, yük mük yok. Sizin tek bir isteğiniz var, emekçileri sınırsızca sömürmek. Sizin gibi küçük bir azınlık yatlara, katlara sahip olsun, asırlık saltanatları devam etsin diye kamuoyuna açıkça yalan söylüyorsunuz.

Türkiye’de iş güvencesi yoktur, olmamıştır. Katılık dediğiniz şey, sizin hayat felsefenizdir, sömürü düzeninizdir. Yasalar patronları koruduğu gibi, gerçek yaşamda da yasalar ve kolluk gücü sizin yanınızdadır.

Ama biz sizden daha güçlüyüz. Yasalarınız, kasalarınız sizin olsun, bizim sayımız milyonlardır. Türkiye’nin emekçi halkı, İstanbul’un emekçileri sizin gibi patronlara sırtını dönecektir.

Bu yaptığınız açıklama karşısında Partimizin İstanbul Belediye başkanı adayları ile karşınıza geldik. Buradan emekçi halka sesleniyoruz: Biz olduğumuz sürece patronlara rahat yüzü yoktur!

Emekçi halkımızı bu sömürü düzenine karşı birlik olmaya, mücadeleye çağırıyoruz. Patronların düzeninde emekçilere yer yok, emekçilerin yeri insanca bir yaşamda, sosyalizmdedir.

Bu vesile ile emekçi halkı verdiğimiz mücadeleye güç vermeye, yerel seçimlerde emekçileri tek temsil eden orak çekiçe oy vermeye çağırıyoruz.