Yurtsever gazetesinin 5. sayısı "Talana, ranta, yalana, sağcılığa mahkûm değilsin!" manşetiyle çıktı

Yurtsever gazetesinin 5. sayısı çıktı

Yurtsever gazetesinin 5. sayısı

Yurtsever gazetesinin Şubat sayısı “Talana, ranta, yalana, sağcılığa mahkûm değilsin!” manşetiyle okurlarıyla buluştu. Gazetenin yeni sayısında, Mart ayında yapılacak yerel seçimler ile düzen siyasetinin rant siyaseti arasındaki ilişki ele alındı. Sürmanşette ise Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından ilan edilen “Toplumcu Yerel Yönetimler Bildirgesi”ne yer verildi.

Gazetede ayrıca, birinci yılını dolduran 6 Şubat depreminin acı sonuçları ve deprem bölgesinin güncel durumu hakkında yazılan makale ve röportajlara yer veriyor.

GÜNDEMLER

Gazetenin Gündem sayfalarında, Laiklik Meclisi tarafından aylık olarak çıkarılan “Ocak 2024 Laiklik İhlalleri Raporu”nun tanıtımının yanı sıra, “Utanç oylaması: İsveç’in NATO üyeliği Meclis’ten geçti”, “Leyla Zana’dan Erdoğan’a yeni çözüm süreci çağrısı”, “Ölen askerler ve savaşın sınıfsallığı” başlıklı, son dönemde yaşanan gündemlerin değerlendirildiği haber ve yazılar bulunuyor.

Ekonomi sayfasında, TÜİK tarafından açıklanan 2023 gelir dağılımı istatistiğinin değerlendirildiği “Emekçiler üretiyor, sermaye el koyuyor” başlıklı bir yazı yer bulurken, istifa eden Merkez Bankası başkanı hakkında “MB Başkanı Erkan ‘görevden alındı’, yeni başkan Fatih Karahan” başlıklı bir yazı öne çıkıyor. Ekonomi sayfasında yer alan “Rakamlarla Türkiye” bölümünde ise Ocak ayı açlık ve yoksulluk rakamları ve asgari ücretle ilgili grafik ve veriler eşliğinde ele alındı.

Dünya başlığıyla gazetede yer alan dış haberlerde, İsrail’in saldırıları ve emperyalizm ilişkisinin ele alındığı “İsrail saldırırken BOP’u yeniden hatırlamak” ve “NATO silahlanma çağrısını yineledi” başlıklı yazılar öne çıkıyor.

EMEKÇİLERİN GÜNDEMİ

Emek sayfasında, sermaye saldırıları sonucunda ortaya çıkan işçi direnişleri ve sınıf gündemi “Türkiye işçi sınıfı direniyor” başlığı altında ele alınırken, Ocak 2024’te yaşanan iş cinayetleri ve Ocak ayı enflasyon verileri detaylı bir şekilde paylaşıldı.

“TALANA, RANTA, YALANA, SAĞCILIĞA MAHKÛM DEĞİLSİN!”

Yurtsever gazetesinin 5. sayısının manşet konusu olan “Talana, ranta, yalana, sağcılığa mahkûm değilsin!” ana makalesi gazetenin 6. sayfasına yer alıyor. Düzen siyaseti ve sermaye sınıfının yerel yönetimleri birer rant ve sermaye aktarım mekanizmasına dönüştürdüğünün belirtildiği yazıda, emekçilerin ve sol siyasetin buna mahkûm olmayacağına vurgu yapılıyor. Gazetenin “Manşet” sayfaları olan 6. ve 7. sayfalarda TKH tarafında ilan edilen “Toplumcu Yerel Yönetimler Bildirgesi”nin tamamına oluşmak mümkün.

GENÇLİK-KADIN-KÜLTÜR SANAT

Gazetenin Gençlik sayfasında lise ve üniversiteli gençliğin laiklikle ilgili başlattığı “Laiklik özgürlüktür” çalışması hakkında yazı ve bir röportaj bulunuyor. Bu sayfada, 1968 Devrimci Gençlik Hareketi’nin önemli olaylarından biri olan Amerikan 6. Filosu’na karşı eylemler ve Kanlı Pazar’ın yıldönümü vesilesiyle “Ok Fırladı Çıktı Yaydan!” başlıklı yazı da okunabilir.

Kadın sayfasında “AKP’nin kutsal aile söylemi neyi örtüyor?” başlıklı yazı dikkati çekerken, tarihsel İKD’nin kurucusu ve Türkiye’de kadın mücadelesinin öncülerinden olan Beria Onger için yazılan “Beria Onger’i anarken” başlıklı yazı bulunuyor.

Kültür-Sanat sayfasında toplumcu şairimiz Hasan Hüseyin Korkmazgil ve Rus edebiyatının önemli ismi Mihail Şolohov’un ölüm yıldönümleri vesilesiyle yazılan yazılara yer veren gazetenin Hafıza Kartı bölümünde ise 176. yılı nedeniyle yazılan “Komünist Parti Manifestosu: Hiç eskimeyen Manifesto!” yazıları öne çıkıyor.

KÖŞE YAZILARI

Yurtsever gazetesinde ayrıca; Kurtuluş Kılçer tarafından yazılan “Sol siyaset, futbolcu transferine benzemez” adlı Başyazı; Gökmen Kılıç’ın yazdığı “Düzene rağmen ve düzen değişmeden asla”, Nuray Yenil’in kaleme aldığı “Depremde yaşamak, depremle yaşamak” ve  Aysel Tekerek tarafından yazılan “Türkiye bu değil” başlıklı köşe yazıları okunabilir.

Tüm okurlarımıza iyi okumalar diliyoruz.

Yurtsever gazetesi basılı olarak meydan satışlarından temin edilebileceği gibi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile de temas edilebilir.