Yurtsever gazetesinin Mart sayısı "İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için SÖZÜMÜZ VAR!" manşetiyle çıktı

Yurtsever gazetesinin 6. sayısı 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, komünist adaylara ve ülke gündemine yer veren içeriği ile yayımlandı.

Yurtsever gazetesinin Mart sayısı

Yurtsever gazetesinin Mart sayısı okurlarıyla buluştu. Gazetenin 6. sayısı 31 Mart yerel seçimlerini  “İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için SÖZÜMÜZ VAR!” manşetiyle karşılıyor. Gazetenin yeni sayısında, yerel seçimlerde ranta, talana ve sağcılaşmaya karşı Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından Türkiye’nin dört bir yanında gösterilen komünist ve işçi adaylar gündeme alındı.

Gazetede ayrıca, Laiklik Meclisi tarafından ilan edilen 3 Mart Laiklik Günü’nü yapılan etkinliğin detayları “Laiklik bu topraklardan asla silinemeyecektir!” başlığı altında okunabilir.

GÜNDEMLER

Gazetenin Gündem sayfalarında, TKH’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere’yle yapılan röportaj bulunuyor. Bir diğer önemli gündem olan Erzincan İliç’te yaşanan işçi cinayetleri “Afet değil, cinayet” ve “İliç’te olan nedir?” başlıklı yazılarla ele alınıyor.

TKH Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nuray Yenil’in seçimler ve deprem gündemlerini birlikte ele aldığı açıklamalar “Sözümüz var: Hatay’ı da memleketi de bu enkazdan çıkaracağız” başlığıyla gazetede yer bulurken, TKH Tunceli il başkanı ve belediye meclisi adayı Yaşar Yamaç ile yapılan “Sol alternatif mümkün” başlıklı röportaj da okunabilir.

“SEÇİM PUSULASINDA SOSYALİZM VAR, ORAK ÇEKİÇ VAR!”

Yurtsever gazetesinin 6. sayısının manşet konusu TKH’nin Türkiye genelinde gösterdiği adaylara ilişkin bilgileri içeriyor. “Komünist adaylar yerel seçimde gerçek devrimci ve emekten yana alternatifi ortaya koyuyorlar” ana başlığı altında birçok adayın bilgilerine ulaşmak mümkün.

GENÇLİK, KADIN, KÜLTÜR SANAT-TARİH

Gazetenin Gençlik sayfasında “Genç Cumhuriyet’in eğitimcisi: İsmail Hakkı Tonguç”, 16 Mart’ın hesabını sormak”, “Öğrenciler Beyazıt Meydanı’nda ‘Laiklik Özgürlüktür’ dedi” başlıklı haber ve yazılar bulunuyor.

Kadın sayfasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin “Sınıf savaşımı mı kimlik mücadelesi mi?” yazısı öne çıkarken, tarihiminiz öncü kadın devrimcilerden olan Kollontay hakkında “Ölüm yıldönümünde Aleksandra Kollontay” başlıklı yazı okunabilir.

DIŞ POLİTİKA

Dünya başlığı adıyla yayınlanan dış politika sayfasında “Rusya Ukrayna Savaşı 3. yılında” ve “Türkiye-Somali arasında güvenlik anlaşması” gibi yazılar öne çıkıyor.

Kültür-Sanat-Tarih sayasında ise yurtsever hukukçu Doğan Öz’ün katledilişinin yıldönümü nedeniyle yazılan “Doğan Öz’ü anmak memlekete sahip çıkmak demektir” yazısı ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden Gogol hakkında yazılan “Nikolai Vasilievich Gogol 4 Mart 1852’de aramızdan ayrıldı” yazılarına ulaşmak mümkün.

KÖŞE YAZILARI

Yurtsever gazetesinde ayrıca; Kurtuluş Kılçer tarafından yazılan “Şeriat nedir?” adlı Başyazı; Aysel Tekerek’in yazdığı “Kazanmak”, Irmak Ildır’ın kaleme aldığı “Popüler figürler kalıcı mevzilere karşı”, Kamil Tekerek’in yazdığı “Seçimlerde ne yapıyoruz?” ve Umut Kuruç tarafından yazılan “8 Martlara ne oldu?” başlıklı köşe yazıları okunabilir.

Tüm okurlarımıza iyi okumalar diliyoruz.

Yurtsever gazetesi basılı olarak meydan satışlarından temin edilebileceği gibi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile de temas edilebilir.