Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

ABD-IŞİD:

 

bagdadiOrtadoğu uzmanı Hanif Abdullah’ın Al-Arabiya gazetesinde yayınlanan makalesinde ABD’nin IŞİD saldırılarının örgüt içi dengeleri ve Ebubekir el-Bağdadi’nin liderliğini sürdürmesini gözeterek yapıldığını anlattı.

Manifesto 

Tahir Elçi:

 

İşte Tahir Elçi’nin son görüntüleri_00000Diyarbakır’ın Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmalarda zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaparken çıkan silahlı çatışmada öldürüldü.

Manifesto 

Erdoğan:

 

erdogan bakisiErdoğan, Balıkesir’de katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada Tahir Elçi’nin öldürülmesini değerlendirirken “Durmak yok yola devam” dedi. 

Manifesto

Yeni Akit:

 

yeni akitTüm yandaş medya organlarında adeta tek bir merkezden yönetilen benzer haberler çıkarken Yeni Akit AKP’nin kara propaganda aracı olmak konusunda liderliği bırakmayacak gibi gözüküyor.

Manifesto

Sulh Ceza Hakimlikleri:

 

adliyeTürkiye’nin uzun yıllar mücadele ettiği Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra AKP’nin ceza soruşturmalarını kendi kontrolünde tutmak için uydurduğu formül olan sulh ceza hakimliklerine tepki büyüyor.

Manifesto

Diyarbakır:

catisma2Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Başsavcı Vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte gittikleri Tahir Elçi’nin öldürüldüğü yerde, olay yeri incelemesi yaparlarken saldırıya uğradılar.

Manifesto

Barış:

collageRusya Emek Konfederasyonu (KTR) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ortak bir açıklama yaparak işçi sınıfının barıştan yana taraf olacağını duyurdu.

Manifesto

Fransa:

 

fransaFransa hükümeti üç aylık olağanüstü hal boyunca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) kişi özgürlükleri konusundaki bazı maddelerini askıya alacağını Avrupa Konseyi’ne bildirdi.

Manifesto 

ABD:

 

abd saldırıAmerika Birleşik Devletleri’nin Colorado Springs kentinde bulunan bir aile planlaması kliniğine yapılan silahlı saldırıda 1’i polis 3 kişi hayatını kaybetti.

Manifesto