Askeri yığınak artarken PKK'ye yönelik operasyonlar sürüyor

Bölgede askeri yığınak artarken kentlerin yanı sıra Dersim ve Iğdır'da da PKK'ye yönelik operasyonlar sürüyor.

Askeri yığınak artarken PKK'ye yönelik operasyonlar sürüyor

AKP tarafından 7 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe koyduğu çatışma siyasetini Valilik kararları aracılığı ile sokağa çıkma yasakları uygulamaları yerini daha bütünlüklü bir çatışma ortamına bırakıyor.

Diyarbakır’da yaşananlar ve önceki gün Şırnak Silopi ve Cizre ilçelerinde öğretmenlerin kenti terk etmesi için gönderilen mesajlar, devamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonra başlayan çatışmalar sürerken bölgede askeri yığınak artarken kentlerin yanı sıra Dersim ve Iğdır’da da PKK’ye yönelik operasyonlar sürüyor.

operasyon2

Kentlerde tanklardan sonra ‘bordo bereli’ler de çatışmalara katılacak

Diyarbakır’da, yandaş medyada “son 10 yılın en büyük operasyonu” diye propaganda edilen bir operasyon hazırlığı sürüyor. Basına yansıyan haberlerde kent dışına askerlerin konuşlandırıldığı ve özel timler ile jandarma komandolarının kent dışında operasyon için hazır bekletildiği söyleniyor. Operasyon’un Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerden başlayarak tüm kente yayılacağı iddia ediliyor. Bu mahallelere karakollar kurulacağı da söyleniyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden sonra Şırnak’ın Cizre ve Silopi ile Mardin’in Nusaybin ilçelerinin özellikle merkezlerinde, PKK’ye dönük operasyonların sadece polis gücüyle değil, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı ‘bordo bereliler’in de desteğiyle sürdürüleceği haberleri yapılıyor. Böylece, ordunun kentlerdeki çatışmalara katılması ve bu çatışmalarda tankların kullanılmasından sonra bir adım daha atılmış olacak.

IŞİD’e karşı örüleceği söylenen duvar Rojava sınırına örülecek

Son dönemde, PKK’lilere Kobane üzerinden geldiği iddia edilen desteğin engellenmesi için de kararlar alınmış olduğu ileri sürülüyor. Buna göre, IŞİD’e karşı yapılacağı duyurulan ve ABD’nin de sınırın kapatılması diyerek sürekli hakkında açıklamalarda bulunduğu sınıra örülecek duvarın da Fırat doğusunda kalan sınır hattına inşa edileceği söylenmeye başlandı.

sur

Sur’da çatışmalar devam ediyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalar gece boyunca devam etti.

Sur ilçesinin 6 mahallesi ve 1 caddesi ile girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda 2 Aralık’ta ilan edilen ve 9 günün ardından 17 saat ara verilip, yeniden uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede gece boyunca patlama ve silah sesleri eksik olmadı.

Dersim’de PKK ve TİKKO’ya dönük operasyon

Dersim’in Çemişgezek ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Aliboğazı Vadisi’nde kış üstlenmesine girdikleri iddia edilen PKK ve TİKKO militanlarına karşı hava destekli operasyon başlatıldığı söyleniyor. Hava sıcaklığının gündüz eksi 10, geceleri de eksi 18 dereceye kadar düştüğü ve karla kaplı bölgede zorlu kış şartları hakim durumda.

Tunceli Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyona 2 tabur jandarma özel harekat timi katıldığı ve bölgeye Sikorsky helikopterlerle yeni birlikler sevk edilerek, operasyonun alanı genişletildiği söyleniyor.

Operasyonda Aliboğazı Vadisi’nin Bozan Mevkiinde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 TİKKO militanının hayatını kaybettiği ve çok sayıda barınma sığınakları ile gıda depoları bulunduğu da gelen haberler arasında.

operasyon1Iğdır’da Ağrı Dağı eteklerinde operasyon

Öte yandan Iğdır’da da Ağrı Dağı’nın Iğdır tarafında bulunan Korhan Yaylası kırsalında bir operasyon düzenlendiği bildirildi.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando ekipleri ile Ağrı Jandarma Özel Harekat Taburu’nun katıldığı operasyona, Sikorsky helikopterleriyle havadan destek verildiği söyleniyor.

Davutoğlu halkı tehdit etmeyi sürdürdü

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yaptığı açıklamada, Güneydoğu’daki operasyonların devam edeceğini söylerken özellikle “Cizre, Silopi, Nusaybin, Dargeçit, Yüksekova hattına” dair vurgu yapması dikkat çekti.

Davutoğlu’nun açıklamasında, “Belli ilçelerimizde sanki Irak ve Suriye’de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye’ye yaymak isteyenler bilsinler ki, bu ateş çemberinin içinde Cizre’yi de Silopi’yi de bütün ilçelerimizi, vatan toprağının her bir karışını, tam bir huzur ve istikrar, özgürlük alanı haline getireceğiz.” diyerek bölgede yaşayan halkı tehdit etmeyi sürdürdü.