Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto tarafından hazırlanan, günün önemli haber başlıkları

Dünün önemli haber başlıkları

Mehmet Baransu:

dursun-cicek

Mehmet Baransu’nun “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “Basın yoluyla iftira” suçlarından ‘sanık’, CHP İstanbul Milletvekili, emekli Albay Dursun Çiçek’in ‘şikayetçi’ olduğu davaların görülmesine devam edildi.

Radikal

RTÜK:

rtuk

RTÜK’ün CHP’li ve HDP’li üyeleri, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi kimliği olmasa da seçim sürecinde yaptıkları konuşmalarla süreci etkileyen kişilerin konuşmalarının denetlenmesi yönünde Başkanlığa başvurdu. MHP’li Başkanvekili başvuruyu 1 hafta beklettikten sonra geri çevirdi.

Manifesto

Polonya:

polonya

Polonya’da Pazar günü yapılan genel seçimi, son dönemde mülteci karşıtı söylemi ile bilinen muhafazakâr Hukuk ve Adalet Partisi (Prawo i Sprawiedliwość-PIS) kazandı. Seçim sonucunun Polonya’da AB ve Rusya ile ilişkileri daha fazla gerginleştireceği söyleniyor.

Manifesto

Bülent Arınç:

Bulent Arinc

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin Koza İpek Grubu’na kayyum atanması ile ilgili sorusuna, “Hiç olmazsa Urfa’da sormazlar dedim, ama siz onu sordunuz. Hadi onu sormamış olun” dedi.

ABC Gazetesi

Türk Telekom:

aykut-erdogdu

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türk Telekom’un özelleştirme süreci ve sonrasında kamunun 97,8 milyar TL zarara uğratıldığını iddia etti.

Radikal

Koza Grubu:

koza-ipek-holding

Gülen Cemaati‘ne finansal kaynak sağladığı iddia edilerek,geçtiğimiz aylarda operasyon yapılan Koza-İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atandı.

Manifesto

Ankara Adliyesi:

sehir_plancilari_odasi

Ankara Adliyesi’nin bazı birimleri, uzun bir süredir boş olan Çukurambar’daki “Ak Plaza”ya taşındı.

Manifesto

Fazıl Say:

fazılsay

Fransa’nın, “2015 Uluslararası Laiklik Ödülü”ne ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say layık görüldü.

Manifesto