Hasan Ferit Gedik davasında erteleme

2013 yılında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde Hasan Ferit Gedik'in öldürüldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı davanın duruşması 29 Şubat’a ertelendi.

Hasan Ferit Gedik davasında erteleme

2013 yılında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı davanın duruşması 29 Şubat’a ertelendi.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüşte, bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle ilgili Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davanın bugün kapalı yapılan duruşmasında 8’u tutuklu 14 sanık ile Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, dedesi Mustafa Meray ve tarafların avukatları katıldı.

Katillerden mahkeme salonunda tehdit

Duruşmada söz alan sanıklardan Zafer Turhan 2 yıl 6 aydır çete üyesi olmaktan tutuklu olduğunu ifade ederek, “Bakıldığında bizlerin çete olmadığı terör örgütü mağduru olduğumuz bellidir. Adliyenin taranması, polis kıyafetiyle mahkemeniz önünde dolaşan insanlar, tuvalette bulunan silah olayına bakıldığında karşı taraf terör örgütüdür ve biz de bu örgütün mağduruyuz. Biz çete değiliz. Çete olanlar dışarıdan gelenlerdir. Biz bunlara karşı nefsi müdafaa hakkımızı kullandık. Ben Gökhan Aktaş’ı vurmadım. Ölen kişi teröristtir” dedi.

Mahkeme heyeti tutanağa, sanık Turhan’ın müştekilerden Gökhan Aktaş’ın annesine hitaben “Bir dışarı çıkalım, kim kimi öldürecek göreceğiz” dediği ve müşteki avukatlarından Özgür Yılmaz’a da “Oğlan avukat dışarı çıkınca göstereceğim” dediğinin duyulduğunu geçirdi. Turhan’ın müştekilerle karşılıklı tartışmaya girmesi üzerine duruşmanın düzenini bozduğu için salondan çıkarıldığı kaydedildi.

Sanıklardan Hakan Taşhan ise tutuklu yargılanması sebebiyle maddi ve manevi olarak zor durumda olduğunu belirterek, “Çocuklarım var, eşimle boşanma eşiğindeyim. Başıma gelen olay tesadüfi gelişmiştir. Korktum silahı denize attım, tek suçum budur” dedi. Bir diğer sanık Ferhat Keleş ise, “Yaralama olaylarını kabul ediyorum. Yaptığım eylemlerden ceza almak istiyorum ama cinayetle bir ilgim yoktur. Adım mahallede katil olarak çıktı. Cinayetle alakam olsa söylerim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti delillerin toplanmamış olduğunu gerekçe göstererek tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek dinlenmeyen müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, iddianamede “Alevli Fuat” olarak belirtilen ancak açık kimliği belirlenemeyen kişinin tespiti için “Alevli” ticaret unvanına sahip tüm iş yerlerinin araştırılarak kimliğin tespit edilmesini istedi. Farklı tarihlerde silahla yaralanan müştekiler ile Hasan Ferit Gedik’in otopsisinde vücudundan çıkan mermilerin karşılaştırılması için İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı’na yazı gönderen mahkeme duruşmayı 29 Şubat 2016 tarihine erteledi.

Hasan Ferit’in annesi Nuray Meray: “En azından tahliye olmadığı için mutluyum”

Duruşmanın ardından açıklama yapan Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, “Bugün çete lideri oğluma ‘terörist’ dedi. Biz de tabii karşılığını verdik. Bu arada bir kargaşa, tartışma yaşadık. Bugün davamız kısa sürdü ama en azından tahliye olmadığı için biraz olsun mutluyum. Davamız 29 Şubat’a ertelendi” dedi.

Duruşma öncesinde polis Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nin önünü ve çevresini ablukaya aldı. Saat 10.30 sıralarında “Hasan Ferit için adalet istiyoruz, alacağız” yazılı bir pankart açıp basın açıklaması yapanların etrafı çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrilirken 10 kişi gözaltına alındı.