YPG, Fırat'ın batısına geçti mi?

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) esas gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Fırat Nehri üzerinde bulunan ve IŞİD’in üs olarak kullandığı Teşrin Barajı’na ulaştı. Kobani’nin 110 kilometre güneybatısındaki barajı kurtarmak için birkaç gündür ilerleyen DSG savaşçılarının bu sabah bölgeye ulaştığı söyleniyor. Savaşçıların barajın doğudaki bölümünü kontrol ettiği, IŞİD’lileri ise diğer noktalarda kümelendiği bildirildi. Öte yandan konuyla ilgili... View Article

YPG, Fırat'ın batısına geçti mi?

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) esas gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Fırat Nehri üzerinde bulunan ve IŞİD’in üs olarak kullandığı Teşrin Barajı’na ulaştı.

Kobani’nin 110 kilometre güneybatısındaki barajı kurtarmak için birkaç gündür ilerleyen DSG savaşçılarının bu sabah bölgeye ulaştığı söyleniyor. Savaşçıların barajın doğudaki bölümünü kontrol ettiği, IŞİD’lileri ise diğer noktalarda kümelendiği bildirildi.

Öte yandan konuyla ilgili Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan’ın bugün çıkan haberine göre, Suriye sınırında Mare-Cerablus hattında hassas olan Ankara’nın, PYD’nin silahlı gücü YPG’nin Arap müttefikleri ile birlikte oluşturduğu DSG’nin stratejik açıdan büyük öneme sahibi Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı’nı ele geçirmesine abartılı tepkiler vermekten kaçınması dikkat çektiğini belirtip, ulaştıkları bir yetkilinin “Kendi istihbarat kaynaklarımızdan gelen bilgiler YPG güçlerinin barajın doğusunda olduğu yönünde. YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesi durumunda müdahale edilip edilmeyeceği siyasi otoritenin tasarrufunda” dedi.

Ankara; bölgeden gelen istihbaratlar arasında bu yönde bir bilgi olmadığı iddia ediyor. 11 Aralık’ta konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fırat’ın batısına kimsenin geçişine izin vermeyeceğiz” açıklaması yapmış, açıklamanın ardından Fırat’ın batısında bulunan sınır hattında güvenlik tedbirleri alınmıştı.