ABD'li yarbaydan itiraf: Eğer darbe başarılı olsaydı biz kazanacaktık

Donald Trump, Türkiye’de gerçekleştirilen darbe teşebbüsünü memnuniyetle karşıladı.

ABD'li yarbaydan itiraf: Eğer darbe başarılı olsaydı biz kazanacaktık

ABD’deki başkanlık seçimleri üzerine propaganda dönemi devam ederken, yabancı düşmanı, aşırı sağcı başkan adayı Donald Trump, Türkiye’de gerçekleştirilen darbe teşebbüsünü memnuniyetle karşıladı.

Kendisini ve seçim propagandasını yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığından var eden ABD Başkan Adayı Donald Trump, darbe teşebbüsüne dair bilgilerin ve fotoğrafların sosyal medyaya düşmesiyle birlikte, Twitter üzerinden konu hakkında yorum yaptı. Donald Trump attığı tweet’te, “Görünün o ki, Türkiye’de bir darbe gerçekleşiyor. Ülkelerini geri alıyorlar! Eğer ben başkan olursam yakında biz de ülkemizi geri alacağız!” şeklinde sığ ve olayın iç yüzüne dair hiçbir bilgisi olmadan cahilce bir tweet attı.

ABD’de yayın yapan sağcı televizyon kanalı Fox TV’de de, Türkiye’de gerçekleştirilen darbe teşebbüsü hakkında benzer yorumlar yapıldı.

Darbe girişimin yorumlandığı FOX TV’de yayınlanan televizyon programına bağlanan yarbay Peters, Türkiye’deki gelişmeleri, “Eğer darbe başarılı olursa İslamcılar kaybedecek ve bizler kazanacağız.” şeklinde yorumladı.

Türkiye’deki darbe teşebbüsünün arkasındaki güçlerin kim olduğunu bilmeden ve kabaca iki İslamcı grup arasında gerçekleşen bu güç savaşının bir sonucu olarak ortaya çıkan darbe teşebbüsü hakkında yapılan bu sığ yorumlar, Türkiye’de sosyal medyada da dalga geçilerek karşılandı.