Akademiye ilk uzaklaştırma geldi

Yayınladıkları bildiri ile PKK’ye destek vermekle suçlanan ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ grubundan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz tedbiren görevinden uzaklaştırıldı. Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi; “İlgili öğretim üyesinin Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin... View Article

Akademiye ilk uzaklaştırma geldi

Yayınladıkları bildiri ile PKK’ye destek vermekle suçlanan ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ grubundan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz tedbiren görevinden uzaklaştırıldı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi;

“İlgili öğretim üyesinin Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 26’ncı maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurguluyoruz.”

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Türkiye ve yurtdışından binden fazla akademisyenin imza attığı “Barış İçin Akademisyenler Girişimi”nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: “Türkiye’nin değişik üniversitelerinde çalışan 1000’den fazla akademisyen ve araştırmacı, devletin Cizre, Dargeçit, Silvan, Silopi, Sur ve daha bir çok yerde başta Kürtler olmak üzere tüm vatandaşlarına karşı işlediği suçlara ortak olmayacağız diyoruz. Devleti bu bölgelerde işlediği suçlardan sorumlu tutuyor, hesap vermesini istiyoruz. Ayrıca devleti bir an evvel müzakereleri başlatmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildiriyi imzalayan akademisyenleri “mandacı” biz zihniyete sahip olmakla suçladı. Bu kişilerin, “Türkiye’ye ihanet içinde olduğunu” söyledi.