Ve AKP Rus uçağının düşürülmesini 'FETÖ'ye yıktı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rus uçağını düşüren pilotların Ankara'daki bombardımanlara da katıldığını söyledi.

Ve AKP Rus uçağının düşürülmesini 'FETÖ'ye yıktı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “24 Kasım’da Rus uçağını düşüren pilotlar, kararı kendileri aldı. Bu pilotların darbe girişimi sırasında bombardımanlara katıldığı bilgisi elimizde mevcut” diye konuştu.

Şimşek, darbe girişimi öncesinde Rusya’nın Türkiye’yi uyardığına ilişkin bir bilgi sahibi olmadığını da kaydetti.

Davutoğlu ’emri ben verdim’ demişti

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu,  Rus savaş uçağının sınırda Türk jetleri tarafından düşürülmesiyle ilgili açıklamasında “Tüm uyarılarımıza rağmen dikkate almayan uçak hava kuvvetlerimiz tarafından düşürülmüştür” demişti. Davutoğlu, “Yaptığımız toplantılarda ne yapacağımızı bizzat TSK’ya benim tarafımdan verilmiştir” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan: Bugün olsa yine düşürürüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise uçağın düşürülmesiyle ilgili açıklamasında “uçağın ilgili uçağın milliyetinin olaydan sonra anlaşıldığını ve beş dakika boyunca 10 kez uyarı yapıldığını” kaydetmişti. Erdoğan “Bölgede yeni gerilimler çıkarmak istemiyoruz. Rusya’yı hedef almak için herhangi bir nedenimiz yok. Rusya ile Suriye konusunda anlaşamamız başka bir şeydir, angajman kurallarını işletmek başka bir şeydir. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine bu karşılığı vermek durumundadır” demişti.