AKP'den Cumhuriyet'e operasyon: 15 isme gözaltı kararı!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazar Güray Öz'ün evi basıldı.

AKP'den Cumhuriyet'e operasyon: 15 isme gözaltı kararı!

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazar Güray Öz’ün evlerinde arama başlatılırken, Sabuncu ve Öz’ün gözaltına alındığı öğrenildi. Gazetenin yazarlarından Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya’nın da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi.

Cumhuriyet Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeleri Akın Atalay, Musa Kart ve Mustafa Kemal Güngör’ün evlerinde de arama yapılıyor. Yurtdışında olduğu belirtilen Akın Atalay için de gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Gazeteye yönelik başlatılan soruşturmada gizlilik kararı verildi.

Sabah: 13 isme gözaltı kararı

AKP’nin yayın organlarından Sabah’a haberine göre, Cumhuriyet Gazetesi hakkında “terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak” suçlaması kapsamında operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gazete yöneticisi 13 isim hakkında gözaltı kararı verildi. Dosyadaki toplam şüpheli sayısının 15 olduğu Orhan Erinç’in yaşlı olması sebebiyle sadece evinde arama yapılacağı, Can Dündar’ın ise yurtdışında firari olduğu bilindiğinden hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

İşte gözaltı kararı bulunan isimler

Gazeteye operasyon kapsamında gözaltına alınma kararı bulunan isimlerin tam listesi şöyle: Akın Atalay, Aydın Engin, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Eser Yener, Hakan Kara, Günseli Özaltay, Güray Öz, Kadri Gürsel, Musa Kart, Müslüm Özışık, Nebil Özgentürk, Önder Çelik,Turhan Günay, Yavuz Sabuncu

5 gün avukat yasağı!

Gözaltına alınan yazar ve yöneticiler hakkında 5 gün boyunca avukat görüş yasağı konuldu.