AKP'li Özdağ'dan "hayvan tecavüzü" incileri bitmiyor

Selçuk Özdağ'ın özrü kabahatinden büyük...

AKP'li Özdağ'dan

AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, hayvanlara işkence ve tecavüz edenlere verilen cezalar tartışılırken söylediği “Altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum” sözleriyle ilgili ikinci bir açıklama yaptı.

“Özrü kabahatinden büyük” dedirten açıklamada Özdağ o sözleri köylüleri düşünerek söylediğini ileri sürerken kendisinin “hedef alınmasını” ise elbette “teröre” bağladı.

“Köylerde yaşayan yurttaşları düşündüm”

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, sözleriyle ilgili olarak yapılan eleştirilerin haksız itham olduğunu söylerken “Özellikle köylerde çiftçilikle uğraşan vatandaşların hayvanlara ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, şiddet ve benzeri sebeplerden dolayı cezalandırılmalarını desteklediğimi ancak hayvan sahiplenme hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini ifade ettim. Önerge komisyonda görüşüldüğü esnada hayvan sahiplenmekten men edilmemesi konusundaki tavrımı köylerde yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek dile getirdim. Kesinlikle tecavüz edenler hayvan sahiplensin şeklinde bir düşünce içerisinde bulunmadım. Böyle bir ifade kullanmadım.” ifadelerini kullandı.

“Hep terörle mücadele ettiğim için”

Özdağ söz konusu haberlerin kasıtlı olduğunu iddia etti:

“Kirli odakların bu saldırısının, geçtiğimiz günlerde Manisa’da verdiğim; ‘Vatan ve millet düşmanı PKK, Ermeniciler ve illegal sol örgütler ile FETÖ el ele verip millet iradesine karşı ortak hareket ediyorlar’ demecimin ardından meydana gelmesini de çok manidar buluyorum. Asparagas ustalarının amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, terörle mücadeledeki tavrımdan da asla ödün vermeyeceğimi, üstüne basa basa ifade etmek istiyorum.”

http://gazetemanifesto.com/2016/04/10/akpliler-tecavuz-yorumlari-bitmiyor/