Bağdat'tan Ankara'ya: Irak'tan çıkın, vekilleri serbest bırakın

Irak Cumhurbaşkanlığı, HDP'li 10 milletvekilinin tutuklanması nedeniyle Türkiye'yi kınadığını belirten bir açıklama yaptı.

Bağdat'tan Ankara'ya: Irak'tan çıkın, vekilleri serbest bırakın

Irak Cumhurbaşkanlığı, HDP’li 10 milletvekilinin tutuklanması nedeniyle Türkiye’yi kınadığını belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, milletvekillerinin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Rudaw‘da yer alan habere göre, Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid’in konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil. Bu, Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin, en basit insan hakları ve meşru hakların kullanımı karşısında gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.

Bu baskıcı tutumu kınıyor, Kürtlere karşı uygulanan diktatör siyasetin ve PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan ile Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz.

Demokratik ve parlamenter yaşamın sürmesi, bütün ihlallerin son bulması ve Kürt demokratların serbest bırakılmasını talep ediyor, Türkiye’de Kürt halkının meşru haklarına kavuşmasını bekliyoruz. Ayrıca Türkiye’den, Kürdistan Bölgesi ve Musul Vilayeti’ndeki güçlerini çekmesini, Irak’ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz.”