Bahçeli AKP lideri gibi: Akar'ı eleştirmek utanmazlık, Kılıçdaroğlu pot kırdı, Dokunulmazlık hemen...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, konuşmasının önemli bir kısmını AKP'ye verdiği desteğe ayırdı

Bahçeli AKP lideri gibi: Akar'ı eleştirmek utanmazlık, Kılıçdaroğlu pot kırdı, Dokunulmazlık hemen...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” sözlerini eleştirerek”Kılıçdaroğlu ‘Başkanlık kan dökmeden gelmez’ sözleriyle tarifi ve tamiri imkânsız bir pot kırmıştır” görüşünü dile getirdi.

“Terör milli bir meseledir” diyen Bahçeli “Böylesi bir süreçte Genelkurmay başkanını küçük düşürmek hangi akla hizmettir” sözleriyle Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Sümeyye Erdoğan-Selçuk Bayraktar nikahına katılmasına destek verdi.

Dokunulmazlık görüşmelerinin en geç Cuma günü sonlanması gerektiğini söyleyen MHP lideri, “Teröre destek verenlerden ya hesap sorulacak ya da millet üzerine hesap yapanlar paçayı kurtaracaktır” dedi.

Bahçeli’nin açıklamasından başlıklar şöyle:

19 Mayıs’ta terör saldırısı

Yabancı devlet adamlarının milli meselelerimize küstahça müdahale ettiğine bir kez daha şahit oluyoruz. AB ülkelerinin vize muafiyeti sözünü tutmamak için terörle mücadeleyi engellemeye çalıştığını ibretle izliyoruz. Bunun için 1919 doğru okunmalıdır, 19 Mayıs milli onurun ayaklanışıdır.

IŞİD, PKK, paralel çürümüşlük Türkiye aleyhine saldırıda bulunuyor. 19 Mayıs’ta IŞİD’in Türkiye’yi kana bulamaya çalışacağı güvenlik birimlerince bildirilmiştir, önlemler eksiksiz alınmalıdır.

Başkanlık sistemi

Ana muhalefet partisi “başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz” sözleriyle kandan, kavgadan bahsediyor. Cumhurbaşkanı da “Kızılay’dan başkasına kan vermeyiz, er ya da geç başkanlık gelecek” diyerek polemiği sürdürdü. Ana muhalefet lideri gaf yapmıştır, henüz ortada fol yok, sokak ve çatışmanın adres gösterilmesi gaflettir. Bizim açımızdan da başkanlık isabetli bir sistem değildir ama biz meşru çizgiden taşmayacağız. Rejim ve sistemle ilgili son söz 29 Ekim 1923’te söylenmiştir. Rejimi iyileştirerek revize edebiliriz. Çift başlılık kalksın, patinaj bitsin bahaneleriyle devleti yeniden tarif etmek büyük olumsuzluklara kapı aralayabilecektir. Başkanlık sisteminin diktatörlüğe kapı aralayacağını yabana atmayalım. Sistemik zorlamalar milli kopuş ve parçalanmalara yol açabilir.

Hulisi Akar’ın nikah şahitliği

Cumhurbaşkanı’nın davetine icabet eden Hulisi Akar’a yönelen tepkilerin haklı bir tarafı yoktur, bu terörle mücadeleyi sabote etmek isteyenlerin işi. Her şey bitti de Hulisi Akar’ı hedef tahtasına oturmaya mı sıra geldi, bu nasıl bir utanmazlıktır.

Dokunulmazlık

Bu iş en geç cuma günü bitmelidir. Hiç kimse yaptıklarından dolayı adalete hesap vermekten korkmamalıdır. Bu ihanetlerin bedelini sonuna kadar ödemelidir.

Kurultay krizi

Paralel komplolara karşı duranlar kirli operasyonlardan mı çekinecekler? MHP’nin surunda gedik açacaklar, paralellerle iktidara geleceklermiş. Küçük bir azınlık tutturmuş, paradigma değişsin diyorlar. Sözlerimden imza veren delegeler alınmasın, sözlerimin hedefi sanal kahramanlardır. Sözlerim proje elemanlarına, paralel kuluçkasına yatanlara, akıl fukarası nankörleredir. Cumhuriyet gibi medyalar, ne kadar MHP hasmı varsa paralel panayırda kendilerine ön sıralarda yer ayırdı. Gezi olaylarının küçük bir kopyası, kötü bir taklidi sırasında kimisi kendini barikata bağladı.