Bursa tribünlerinde bölücülüğe devam

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bursaspor-Amedspor'un eşleşmesinden sonra Bursaspor tribün gruplarında ırkçı ve faşist hezeyan öne çıktı.

Bursa tribünlerinde bölücülüğe devam

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda  Bursaspor-Amedspor’un eşleşmesinden sonra Bursaspor tribün gruplarında ırkçı ve faşist hezeyan öne çıktı.

31 Ocak Pazar günü Bursa’da oynanacak eşleşmenin ilk maçında misafir takım Amedspor taraftarlarının stada alınmayacağı açıklanırken Bursaspor taraftar grupları Amedspor’u PKK ile özdeşleştirerek iğrenç paylaşımlarda bulunuyor.

Deplasman seyircisi alınmayacak

Bursaspor Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak müsabaka için İl Spor Güvenlik Kurulunun birtakım kararlar aldığı belirtildi. Açıklamada, İl Spor Güvenlik Kurulunun, maça konuk takım seyircilerinin alınmamasına, güvenlik gerekçesiyle kağıt bilet uygulamasının yapılmamasına, sadece Bursaspor Passolig kartlarına bilet satışı yapılmasına karar verildiği kaydedildi. Bu konudaki kararın ise, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verileceği bildirildi.

“PKK maçında takımı yalnız bırakmıyoruz”

Öte yandan, Bursaspor-Amedspor eşleşmesi sonrasında Bursasporlu faşist taraftar grupları, sosyal medyadaki paylaşımları ile provokasyona zemin hazırlamaya başladı. Bursaspor’un taraftar gruplarından “Texas Bursa” ve “Dik Duruş Bursaspor” sosyal paylaşım sitelerinde yaptıkları paylaşımlarla Amedspor’u PKK’li diye lanse ederek ırkçı söylemlerde bulundu.

Bursalı faşist taraftarlar sosyal medyada tehditler savururken, “PKK maçında takımı yalnız bırakmıyoruz. O stadı ne mutlu Türküm diyene haykırmaya gelsin”, “İstiklal marşımızı ıslıklayanları sahayı dar edeceğiz” ve Amedsporlu futbolcuların zafer işaretli fotoğrafları paylaşılarak “O parmakları kıracağız” söylemleri kullanıldı.

Ayrıca ”Dik Duruş Bursaspor” taraftar grubu Facebook sayfasının kapak fotoğrafında, Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu ve futbolcuları manipülasyonla komando üniformaları giymiş ve silahlı olarak gösterdi.

Bursaspor tribünleri daha önce de yapmıştı

Bursaspor taraftar grupları 2009-2010 sezonunda oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında da “PKK dışarı” sloganları atarak Diyarbakırlılara nefret kusmuştu. Bunun üzerine Diyarbakırspor kulübü başkanı Çetin Sümer takımı ligden çekeceğini ilan etmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Bursaspor’a bu maçtaki olaylar nedeniyle adeta ödül niteliğinde 100 bin lira para cezası kesmiş ve Diyarbakır’daki rövanş maçı çıkan büyük olaylar nedeniyle yarıda kalmıştı.