"CHP'li dört vekil Pensilvanya'ya gitti" diyen Sabah yazarı 'kaynak'larını açıkladı

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP'lilerin Pensilvanya ziyaretine ilişkin iddiasının kaynaklarını açıkladı.

CHP’li dört milletvekilinin, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini öne süren Sabah yazarı Mahmut Övür, kendisini bu iddiayı AKP eski Milletvekili İbrahim Yiğit’in verdiğini, Yiğit’in de bunu AKP eski Milletvekili Bünyamin Özbek’ten duyduğunu açıkladı.

AKP’nin yayın organlarından Sabah Gazetesi’nin yazarı Mahmut Övür, bir süre önce kaleme aldığı yazısında, CHP’li Umut Oran, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin ve Sabahat Akkiraz’ın Pensilvanya’ya birlikte gittiğini öne sürmüştü. Adı geçen dört milletvekili, iddiaları açık ve net bir dille reddetmiş, Övür’e dava açacaklarını duyurmuştu. CHP’lilerin, Övür’e “3 kuruşluk” maddi tazminat davası açtığı öğrenildi.

Sabah Yazarı Mahmut Övür, Pensilvanya ziyaretine ilişkin iddianın kaynaklarını bugünkü köşesinde açıkladı.

Övür, kendisine bilgiyi AKP eski Milletvekili İbrahim Yiğit’in verdiğini, Yiğit’in de bunu AKP eski Milletvekili Bünyamin Özbek’ten duyduğunu aktardı.

CHP’li kaynaklar da var

CHP eski Milletvekili Osman Kaptan’ın da katıldığı bir ABD gezisinde iddianın konuşulduğunu belirten Övür, “Osman Kaptan bu iddiayı her yerde konuşuyor” dedi.

Sabah Yazarı Övür, “Dört CHP’linin Pensilvanya’ya gittiği iddiasını bana söyleyenlerden biri de CHP eski PM Üyesi Korkmaz Karaca’dır” ifadesini kullandı.