Çilem Doğan'ın tahliye talebinde karar verildi

Çilem Doğan'ın 9 aydır tutuklu olduğu, öldürme kastı ile hareket etmediği ve 2.5 yaşındaki kızının mağdur olduğu belirtildi.

Çilem Doğan'ın tahliye talebinde karar verildi

Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan kocası Hasan Karabulut’u öldürdüğü için tutuklanan ve “Hep mi kadınlar ölecek” diye soran Çilem Doğan’ın davasının ikinci duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Çilem Doğan’ı Adana Kadın Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 20 avukat savunuyor. Önceki duruşmada avukatların “ölüm tehdidi altında” kocasını öldürdüğü gerekçesi ile meşru müdafaa hükümleri uygulanarak tahliye edilmesini ve beraatını istemesine rağmen mahkeme bazı eksikliklerin giderilmesini istemiş, Çilem Doğan’ı tahliye etmemişti.

Çilem Doğan’ın 9 aydır tutuklu olduğu, öldürme kastı ile hareket etmediği ve 2.5 yaşındaki kızının mağdur olduğu belirtildi.

Müşteki avukatı, cinayetin para için planlı yapıldığı iddiasını sürdürüyor. Kadın örgütlerinin yaptıkları açıklamalarla olayı farklı mecralara çekerek mahkemeyi baskı altına almaya çalıştığı öne sürüldü. Avukat, dosyaya gizlilik kararı verilmesini de istedi.
Çilem Doğan’ın evliliği boyunca şiddet gören bir kadın olduğunu ifade eden sanık avukatları, “Olay farklı bir mecraya çekilmiş. Olay başlı başına bu mecradadır. Bu baskı ve korku sonucu gerçekleşmiştir” dedi.
Sanık avukatları, Çilem Doğan’ın tahliyesini talep etti. Mahkeme tutukluluğunun devamına karar verdi. Dosya takibi gerekçesi ile duruşma 6 Mayıs 2016 tarihine erteledi.