Danimarka’da göçmen karşıtı söylemler çoğalıyor

İki Libyalı mültecide difteri virüsü bulunduğu iddia edilen Danimarka’da göçmen karşıtı söylemler çoğalıyor. Geçtiğimiz günlerde Danimarka’da Nazi dönemini andıran, sığınmacıların ülkede kalabilmeleri için değerli eşyalarına el konulması gerektiğine dair bir yasa tasarısı Parlamentosu’nun gündemine alınmıştı. Bu tartışmalar hakkında Adalet Bakanı’nın yaptığı “Sığınmacıların elmaslarına el koyalım.” açıklaması ise dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti. Şimdilerde ise, ülkede 1998... View Article

Danimarka’da göçmen karşıtı söylemler çoğalıyor

İki Libyalı mültecide difteri virüsü bulunduğu iddia edilen Danimarka’da göçmen karşıtı söylemler çoğalıyor.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka’da Nazi dönemini andıran, sığınmacıların ülkede kalabilmeleri için değerli eşyalarına el konulması gerektiğine dair bir yasa tasarısı Parlamentosu’nun gündemine alınmıştı. Bu tartışmalar hakkında Adalet Bakanı’nın yaptığı “Sığınmacıların elmaslarına el koyalım.” açıklaması ise dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Şimdilerde ise, ülkede 1998 yılından bu yana görülmeyen difteri virüsünün görüldüğü söylenirken iki Libyalı mültecide difteri virüsüne rastlandığı iddia ediliyor.

Danimarka’daki sağlık sektörünün önde gelen araştırma firmalarından SSI’nın sözcüsü Kurt Fuursted, ülkesindeki Metroxpress adlı gazeteye, “Daha önceden alışık olmadığımız bulaşıcı hastalıkları ülkeye mültecilerin getirdiğine şüphe yok.” şeklinde konuştu.

Ülkede bulunan yabancılara uygulanan ayrımcı eylemler gece kulüplerini de etkilemiş durumda. “Grup halinde dolaşan yabancı erkeklerin kadınları taciz ettiği” gerekçesiyle gece kulüplerine girebilmek için ziyaretçilerin İngilizce, Almanca ya da Danca konuşma zorunluluğu getirildiği bildiriliyor.