"Darbe girişimi sonrası Türkiye kanlı ve baskıcı olacak"

The guardian'da darbe girşimi sonrasına dair bir haber yayınlandı

15 Temmuz günü ülkemizde gerçekleşen darbe girişiminin yarattığı yankılar, dünya basınında kendisine yer bulmaya devam ediyor.
Guardian gazetesinden Ranj Alaaldin’in yazdığı makalede, darbenin başarıya ulaşamamasının nedenlerine değiniyor ve Türkiye’nin yakın geleceğine dair karanlık öngörülerde bulunuyor.
16 Temmuz günü yayınlanan makalede yazar Ranj Alaaldin, darbenin başarıya ulaşamamasının nedenleri arasında medyanın kontrol altına alınamaması, sokaktan ve ordudan yeterince destek bulamaması olduğunun altını çiziyor.
Türkiye’nin darbeden sonra yakın geleceğine dair de öngörülerde bulunan Ranj Alaaldin, makalesini şu sözlerle bitiriyor:
“Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, darbenin sonrası dönem kanlı ve baskıcı olacak. Türkiye siyasetini ve toplumunu şekillendirecek olan şey, hukukun egemenliğinden ziyade zorbalığın egemenliği olacak. 1,000 kişiden fazla ordu mensubu tutuklandı, 2,000’den fazla yargıç ise görevlerinden uzaklaştırıldı. Hükümet yanlısı çeteler, Erdoğan karşıtı ya da hükümet karşıtı olduğunu düşündükleri herkese vahşi saldırmaya devam ediyor. Türkiye’yi karanlık günler bekliyor.”