Diego Maradona: "Fidel benim ikinci babam gibidir."

Küba Devriminin mimarlarından Fidel Castro’nun ölümü sonrasında taziyelerini iletmek için Küba’ya gelenler arasında dünyaca ünlü futbolcu Diego Armando Maradona da vardı. 2 Aralık günü Küba Devrimi’ni bir kez daha selamlamak ve Küba halkına başsağlığı dilemek için adaya gelen Maradona, Fidel Castro için düzenlenen cenaze törenine katıldı. “Fidel benim ikinci babam gidir.” şeklinde konuşan Maradona, Kübalılara da... View Article

Diego Maradona:

Küba Devriminin mimarlarından Fidel Castro’nun ölümü sonrasında taziyelerini iletmek için Küba’ya gelenler arasında dünyaca ünlü futbolcu Diego Armando Maradona da vardı.

2 Aralık günü Küba Devrimi’ni bir kez daha selamlamak ve Küba halkına başsağlığı dilemek için adaya gelen Maradona, Fidel Castro için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

“Fidel benim ikinci babam gidir.” şeklinde konuşan Maradona, Kübalılara da “Bütün Kübalılara selamlarımı sunuyorum ve kalbimin onlarla beraber olduğunu belirtmek istiyorum. Ben Küba’nın bir askeriyim. Kalbimi ve vücudumu bu bayrak için, Küba için, Fidel ve Che için siper ederim.” şeklinde konuştu.

Diego Maradona, Küba’yı ilk defa 1986 yılında ziyaret etmişti. Arjantin Ulusal Takımı ile o yıl Dünya Kupası’nı kazanmış ve soluğu Küba’da Fidel Castro’nun yanında almıştı. Küba’da aynı zamanda uyuşturucu tedavisi de gören Diego Maradona, rehabilitasyon sürecinin büyük kısmını Küba’da geçirmişti.