Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ensar Vakfı tacizcisini tanıyanlar konuştu: Hiç şaşırmadık…

Reklam

Karaman’da Ensar Vakfı’na bağlı evlerde yaşayan çocuklara cinsel istismarda bulunan Muharrem B.’yi tanıyanlar yaşananlara şaşırmadıklarını belirtti.

BBC’den Selin Girit’in haberinin ilgili bölümü şöyle:

Köylülerin ikisi de, ayrı ayrı yaptığımız konuşmalarda, Muharrem B.’nin buradaki evine geçen yıl aşağı yukarı her hafta sonu aynı 8-10 çocukla birlikte geldiğini, bu çocukların yaşlarının 14-15 olduğunu ifade ediyorlar.

Köylüler, Muharrem B.’nin ve çocukların davranışlarında herhangi bir tuhaflık ya da rahatsızlık verici bir durum görmediklerini söylüyorlar.
Köylülerden biri ayrıca, Muharrem B.’nin 2002 yılında Diyarbakır’da çalıştığını, o dönemde de Diyarbakır’dan 4-5 çocukla birlikte köye geldiğini; ayrıca Muharrem B.’nin İstanbul’da yaşadığı dönemde Fatih’teki evine kalmak için gitmek istediği bir kez de, evde 5-6 çocuğun olduğunun kendisine söylendiğini ve ‘yatacak yer bulamayız’ diyerek başka bir evde kaldığını ifade ediyor.
Bir köylü, “Kimsenin ölse gitse aklına gelmez. Millete namaz kıldırırdı bu adam. Çocuklara bakardı, yedirirdi, içirirdi, araları iyiydi. Çocuklar ondan korkuyordu gibi hissetmiyorduk hiç. Benim oğlum da gelirdi yanına, bilsem kendi oğlumu salar mıydım?” diye konuşuyor.
Köylü, Muharrem B. yüzünden kendilerine tepki gösterilmesinden de dertli: “Benim kabahatim ne? Bir kişi suç işlediyse bütün köyün ne kabahati var? Bize ‘Allah belanızı versin,’ diyorlar köyümüzün adını söyleyince.”

Bu haber en son değiştirildi 19 Nisan 2016 17:20 17:20

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam