Erdoğan'dan, Adli Yıl Açılışı'na "yüz karası" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Saray'da düzenlenen Adli Yıl Açılışı'na yönelik sözleriyle ilgili konuştu.

Erdoğan'dan, Adli Yıl Açılışı'na

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Saray’da düzenlenen Adli Yıl Açılışı’na yönelik sözleriyle ilgili, “Yüz karası ifadesini yakıştırması çok çok çirkin. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir.” dedi.

Çin’e seyahati öncesi düzenlediği basın toplantısında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adli yıl açılış törenine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, kendisinin bu açıklamaları dinlemediğini söylemesinden sonra soruyu soran gazetecinin “Toplantının yüz karası olduğunu ifade etti” demesi üzerine “Çok ayıp” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “7 Ağustos’u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın bu toplantı ile ilgili ‘yüz karası’ ifadesini yakıştırması gerçekten çok çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum. Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık. Biz 7 Ağustos’ta bu ülkede birlik ve beraberliğe yönelik bir adım atalım dedik, 7 Ağustos’ta Yenikapı’ya da gelmeyecekti, sonra arkadaşlarının bindirmesi neticesinde Yenikapı’ya geldi. Dedik ki, bundan sonra artık herhalde Türkiye’de birlik, beraberlik, dayanışma ile geleceğe yürüyeceğiz. Beştepe’ye geldiler, Beştepe’de kendileri ile konuştuk, birliği beraberliği konuştuk. Herhalde dedik artık yolumuza bundan sonra çok daha farklı yürüyeceğiz. Bunu karanlık olarak göstermek için sizin gerekçeniz nedir?