Gökçek'ten göz yaşartan Karlov kararı: Cenazede sakız çiğnemişti, Moskova'ya da başsağlığına gidecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP içerisinde pişkinlik konusunda bir çok rakibini geride bırakacak bir karar aldı.

Gökçek'ten göz yaşartan Karlov kararı: Cenazede sakız çiğnemişti, Moskova'ya da başsağlığına gidecek

Suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya Büyükelçisi Andrei Karlov için Türkiye’de düzenlenen törende sakız çiğnediği görüntüleri büyük tepki çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP içerisinde pişkinlik konusunda bir çok rakibini geride bırakacak bir karar aldı.

Gökçek, Karlov suikastı sonrası AKP’nin Rusya’la daha da ‘narinleşen’ ilişkilerine katkı sunmak için, muhtemelen gelecek ay içinde bir heyetle birlikte Moskova’ya başsağlığı ziyareti yapacaklarını söyledi.

Rusya Kanal 1 Televizyonu ve Rusya Kanal 24 televizyonlarına ayrı ayrı verdiği röportajlarda Karlov’un öldürülmesindeki amacı ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendiren Başkan Gökçek, Karlov’un öldürülmesinin arkasında ‘FETÖ’nün olduğunu olayın hemen arkasından söylediğine dikkat çekmeyi de ihmal etmedi:

“Ben, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba sarf eden kişilerin başındayım. Çünkü tarihten gelen ilişkileri olan ve Karadeniz’le komşu olan bu iki ülke, hem ticaret hacmi açısından hem de bölge ve dünya barışı açısından dost kalmalı ve dostluklarını geliştirmelidir. Rusya uçağının düşürülmesinin ardından bunun altında FETÖ’cülerin olduğunu her yerde anlattım. Hatta 15 Temmuz günü Putin’in danışmanı Dugin beni ziyarete geldi. Darbe girişiminden 2-3 saat önce ben kendisine uçak düşürme olayının arkasında FETÖ’cülerin olduğunu üstüne basa basa anlattım. Sayın Dugin de bana aynı düşüncede olduklarını bildirmişti. Sayın Büyükelçi Andrey Karlov’un kalleşçe arkadan vurularak katledilmesinin arkasında da bu FETÖ olduğunu, olayın hemen ardından tüm televizyonların canlı yayınında ve attığım tweet’lerde açıkladım. Şimdi gelişmeler, benim bu görüşümün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu, tamamen uçak düşürülme olayında olduğu gibi Türkiye-Rusya ilişkilerini baltalamak için yapılan kalleşçe bir girişimdir.

Gökçek’in Karlov’un cenazesinde sakız çiğnediği görüntüleri kameralara böyle kaydedilmişti: