Görgüsüzlükte son nokta: Suudi Kral için 10 milyonluk hazırlık

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak yarın Ankara’ya gelecek.

Görgüsüzlükte son nokta: Suudi Kral için 10 milyonluk hazırlık

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak yarın Ankara’ya gelecek. Suudi Kral 2 gün kalacağı Ankara’nın ardından İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelecek. Suudi Kral’ın Ankara ve İstanbul’da kalacağı otellerde bir ay öncesinden hazırlıkların başladığı sadece otellerde 10 milyon dolarlık harcama yapıldığı öğrenildi.

Suudi Kral’ın heyetiyle birlikte kalacağı otelleri tamamen kapattığı, klozetten yiyeceklerine kadar pek çok ihtiyaç malzemesini de beraberinde getirdiği ortaya çıktı.

Öte yandan Suudi yetkililer, Kral Selman’ın Türkiye ziyareti öncesinde 500 civarında Mercedes araç kiraladı. Ankara’da yeterli sayıda araç bulunamaması üzerine İstanbul, Antalya gibi farklı illerden de kiralık Mercedes’ler getirildi. Araçlar, Kral Selman’ın kalacağı otelin parkına sığmadı, otelin önünde de uzun araç kuyruğu oluştu.