Halep Operasyonu zaferle sonuçlandı: Kent tamamen Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti

Halep Operasyonu sona erdi. Kent tamamen Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti.

Halep Operasyonu zaferle sonuçlandı: Kent tamamen Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti

AFP’nin son dakika bilgisine göre bugün sabah saatlerinde yüzde 95’i Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçen Halep’te, son kalan altı mahalledeki cihatçılar da çekildi.

Böylece Halep’in tamamı Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçti.

Londra merkezli insan hakları örgütü de (SOHR) “Halep operasyonu sona ulaştı. Silahlılar son 6 mahalleden de çekiliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu sabah kentin yüzde 95’i kontrol altına alınmıştı

Sabah saatlerinde Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezi, Halep’in yüzde 95’inden fazlasının tümüyle Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu.

Sputnik’in haberine göre, merkezden yapılan açıklamada, “Son 24 saat içinde Suriye ordusu, Halep’in doğu kesimlerinin dörtte üçünü özgürleştirdi. Bunun sonucunda Halep’in yüzde 95’inden fazlası ordunun kontrolüne geçti. Kentin doğusunda militanların kalmaya devam ettiği alanların toplamı 10 kilometrekareden daha az” denildi.

40 binden fazlası çocuk olmak üzere 100 bini aşkın kişi

Açıklamada Halep’i kurtarma operasyonuna başlandığından bu yana 40 binden fazlası çocuk 100 bini aşkın sivilin kentten tahliye edildiği bilgisi de paylaşıldı. 5100 sivilin ise teröristlerden kurtarılan bölgelerde yer alan evlerine döndüğü kaydedildi.

2200 cihatçı silah bıraktı

Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, Halep’i özgürleştirme operasyonlarına başlandığı tarihten bu yana 2200’den fazla cihatçı militanın silah bıraktığını da bildirdi. Merkez, teslim olan militanlardan 2137’sinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kararıyla affedildiğini de aktardı.