Halep'te cihatçıların saldırısı devam ediyor

Halep'te dün cihatçı güçlerin kuşatmayı yarmak için başlattıkları saldırı devam ediyor.

Halep'te cihatçıların saldırısı devam ediyor

Dün sabah saatlerinde binlerce cihatçının Halep’teki kuşatmayı kırmak için başlattığı saldırı ile birlikte, bölgede yoğun çatışmalar devam ediyor.

Halep şehrinin batısını hedef alan cihatçı gruplar, 2 intihar saldırısının ardından şehrin dışında bulunan Dahiyet el-Esad bölgesine girmeyi başardı. Dahiyet el Esad’ın batısını kontrol altına alan cihatçılar bölgenin batısındaki ordu savunmasını henüz geçmeyi başaramadı.

Ordu birlikleri püskürttü

Al Masdar’ın haberine göre cihatçı gruplar, Dahiyet el-Esad bölgesine eş zamanlı olarak el-Zahra, 1070 konutları ve Menyan bölgelerine de saldırı başlattı.

El-Zahra bölgesine yapılan saldırı ordu birlikleri tarafından tamamen püskürtülürken bomba yüklü bir tankta mahalleye yaklaşamadan vuruldu.Dün akşama doğru bölgede çatışmalar durdu.

İntihar saldırısı yapacak araç önceden vuruldu

1070 konutlarında ise intihar saldırısı ile birlikte saldırıya hazırlanan cihatçılar, intihar saldırısı yapılacak aracın önceden vurulması sonucu bölgede hiçbir ilerleme kaydedemedi.Bu sabaha doğru 1070 konutları yakınlarında, geçtiğimiz günlerde ordunun kontrolüne geçen hava savunma üssüne yapılan saldırı da püskürtüldü.

Dahiyet el Esad’ın yanında bulunan ve yerleşimin çok seyrek olduğu Menyan bölgesinde ise kontrol noktası olarak kullanılan karton fabrikası cihatçıların kontrolüne geçti.Ordunun fabrikadan çekilmesinin ardından gece saatlerinde 4 kara füzesiyle, bölgedeki cihatçılar vuruldu.

Şehrin batısı ve güneyinde yoğun çatışmalar devam ediyor.