İMKANDER'den cihatçılara TOKİ faaliyeti

İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şubesince Suriye'de kurulacak sığınmacı kampı için 30 konteyner gönderildiği bildirildi.

İMKANDER'den cihatçılara TOKİ faaliyeti

İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şubesi’nce Suriye’de kurulacak sığınmacı kampı için 30 konteyner gönderildiği bildirildi.

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, “Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki İğde ve Havvar köyleri arasında yeni kamp kurmaya çalıştıklarını söyledi. Kampta 100 konteyner ve 500 çadırın yer alacağını belirten Gökdere, “Konteynerlerden 30’unu hazırlayıp Suriye’ye gönderdik. Geriye kalan 70 konteynerin imalatı devam ediyor” diye konuştu. 5 bin kişi kapasiteli kampın kısa sürede hizmete girmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Gökdere, yardımların ulaştırılmasında kendilerine destek veren Sultan Murat Tümeni yetkililerine de teşekkür etti.” açıklamasında bulundu.

Azez kentinin şu an Suriye devletine karşı savaşan cihatçi teröristlerin elinde bulunması, sürdürülmekte olan kamp faaliyetinin hangi amaçla yapıldığı kuşkularını açıklamaya yetiyor.

Yardımların ulaştırılmasında yardımcı olduğu ileri sürülen Sultan Murat Türkmen Tugayı, ÖSO’ya bağlı çalışmakla birlikte, MİT’in Suriye’de kullanılmak üzere örgütlediği bir yapılanma olduğu ve Nusra Cephesi gibi cihatçı terörist örgütler ile birlikte Alevi yerleşimlerine saldırı gerçekleştirdiği biliniyor.