Iraz Yöntem yazdı: Beyoğlu’nda Festival Zamanı…

Iraz Yöntem, Beyoğlu festivaline çağırıyor.

Iraz Yöntem yazdı: Beyoğlu’nda Festival Zamanı…

Malum havalar ısınıyor, bahar geldi… Aylardan da Mayıs… Bir aradalığın simgesi olan birçok tarihi içinde barındıran bu Mayıs ayında içimize de bahar gelse ne güzel olur, değil mi?

Bakmayın girizgâhıma, havadan sudan bahsedecek değilim. Şöyle bir silkinip kendimize gelmek için, karanlık günlerin gölgesini üzerimizden atabilmek için güzel şeylerin olduğunu hatırlatmak istedim.

Politik ve sosyo-ekonomik konjonktürün grisine boğulduğumuz bu dönemde yaşamın tüm renklerini bize yeniden hatırlatacak bir festival düzenleniyor.

Beyoğlu’nda: 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Beyoğlu Festivali’nin mottosu “Beyoğlu’nda yaşıyoruz, Beyoğlu’nu yaşatıyoruz!”

Ülkenin dört bir yanında sürekli yaşanan terör saldırıları, sadece insanların canına kast etmekle kalmıyor; insanların yaşam biçimlerine de müdahale ediyor. “Can güvenliği” gerekçesiyle insanlar sokağa dahi çıkmaktan korkar hâle geldi, yalan değil! Ama bu saldırılar karşısında sinip kendi “güvenli” kovuklarımıza çekilmektense sosyal yaşamın içinde bir arada olmanın verdiği gücü yeniden hatırlamamız gerekiyor. Bunun en yakın örneklerinden biri Paris’te olmuştu. Saldırıların hemen ertesinde insanlar sosyal alışkanlıklarından ve yaşam biçimlerinden vazgeçmeden korkmadıklarını dile getirmek için sokaklara akın etmişlerdi, hatırlayın.

Şimdi sıra bizde. Hepimizin bildiği gibi tarihsel olarak çok kültürlü bir yapıya sahip olan Beyoğlu, son yıllarda büyük bir kültürel ve fiziksel dönüşüme de maruz kaldı ve İstanbul’un kültür, sanat ve eğlence merkezi olma özelliğini yitirmeye başladı.

Bu sebeple, Beyoğlu’nun tarihini ve kültürel değerlerini yıllardır korumaya çalışanlar ve Beyoğlu’na sahip çıkanlar Beyoğlu’nu yeniden canlandırmak ve bugüne kadar taşıdığı farklı kimlikleriyle buluşturmak için bir festival organize ediyor.

25-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen BeyoğluFest kapsamında, tiyatro oyunları, film-belgesel gösterimleri, söyleşiler, imza günleri, kültür turları, konserler, sokak oyunları, sergiler, pandomim gösterileri, canlı müzik mekanlarında dinleti ve konserler, dj performansları, sokak müziği ve dans gösterileri gerçekleştirilecektir.

Festival başta tüm İstanbullu sanatseverler olmak üzere dünyanın bütün dil, din ve renklerinden insanları büyük bir coşkuyla yeniden bir araya getirmek üzere yola çıkıyor ve herkesi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyor!

Dilerim bu festivalin sonrasında her yerde sokaklar festival şenlikleriyle renklenir ve bizler de yaşamın tadını yeniden çıkarmaya başlarız…

*Detaylı bilgi için: www.beyoglufestivali.com