KDHC: Nükleer silah denemelerini tek şartla durdururuz

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, nükleer silah denemelerini durdurmak için şartlarını açıkladı.

KDHC: Nükleer silah denemelerini tek şartla durdururuz

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, ABD’nin Güney Kore’de her yıl yaptığı askeri tatbikatları durdurması durumunda nükleer silah denemelerini durdurmayı düşünebileceklerini belirtti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, ABD’nin Güney Kore’de her yıl yaptığı askeri tatbikatları durdurması durumunda nükleer silah denemelerini durdurmayı düşünebileceklerini belirtti.

KDHC Dışişleri Bakanı Ri Su-yong Associated Press’e konuştu. Su-yong, “KDHC’nin uluslararası yaptırımlarla teslim alınamayacağını” ifade etti. ABD’li yetkililer ise Güney Kore’de yaptıkları askeri tatbikatların Güney Kore’ye verilen bir güven mesajı olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek kendilerini savundular. Buna karşılık KDHC bir denizaltından yaptığı balistik füze denemesinin başarıyla gerçekleştiğini, tüm teknik kıstasları başarıyla karşıladığını ve KDHC’nin güçlü nükleer saldırılar için imkanlarını genişletmiş olduğunu duyurdu.

Ri Su-yong yaptığı açıklamada “Eğer zıtlaşma yolunda ısrar edersek bu yalnızca iki ülke için değil tüm dünya için katastrofik sonuçlar doğuracak. Ancak Kore Yarımadası’nda nükleer savaşa ilişkin faaliyetleri durdurursanız, biz de nükleer denemelerimizi durdurabiliriz” dedi.