Kısıtlı erişim yandaşı tatmin etmedi: Tüm 'sosyal' denilen mecralar kapatılmalı

Habertürk'ün yandaş yazarı Sevilay Yılman, tüm sosyal medya ağlarının kapatılmasını istedi.

Kısıtlı erişim yandaşı tatmin etmedi: Tüm 'sosyal' denilen mecralar kapatılmalı

Toplumsal olayların, felaketlerin ve katliamların yaşandığı anlarda aldığı ilk önlemlerden biri de sosyal medyaya erişimi kısıtlamak olan AKP’ye yandaşlar da ‘daha fazlasını’ isteyerek gaz verip, misyonların gereğini yerine getirmeye çalışıyor.

Türkiye’de Youtube, Twitter gibi sosyal medya ağlarına erişim hızı, IŞİD’in elinde esir olarak bulundurduğu 2 Türk askerini yakarak öldürdüğüne dair olduğu iddia edilen görüntülerin yayımlanmasının ardından büyük oranda yavaşlatıldı. İnternet kullanıcıları günlerdir devam eden uygulamaya tepki gösterirken, Hükümet güdümündeki BTK’dan bir açıklama henüz gelmiş değil.

Habertürk’ün yandaş yazarlarından Sevilay Yılman ise, ‘kısıtlılama önlemi’ni yeterli bulmayarak, tümden kapatma kararı istedi. Görüntülerin sosyal medyada dolaşıma sokulmasını bahane eden Yılman, buralarda ‘iç savaş’ çağrısı yapıldığını öne sürerek, “Bunu demek istemezdim ama ben devletin yerinde olsam tümden kapatırım ‘sosyal’ denilen mecraları.” dedi.

Yılman’ın Habertürk’teki yazısının o bölümü şöyle:

“Bunu demek istemezdim ama ben devletin yerinde olsam tümden kapatırım “sosyal” denilen mecraları. Çünkü artık mesele özgürlükler konusunu falan geçti. Alenen iç savaş çığırtkanlığı yapılan bir anahtara dönüştü. Halep’te yaşananlar ve geçen cumartesi günü Kayseri saldırısı sonrası yapılan katliam çağrıları, saldırı ve savaş davetleri o kadar açıktı ki anlık hamlelerle çok büyük kaosların eşiğinden döndü Türkiye.”