Maltepe'de patlama: Saldırının faili yakalandı

Saldırının faili yakalandı Saldırının faili İstanbul Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yakalandı. Saldırının sebebinin aile içi bir mesele olduğu ilk edinilen bilgiler arasında. Maltepe’de özel bir şirkette meydana gelen patlamada düzenekli el yapımı patlayıcı (EYP) kullanıldığı ortaya çıktı. Patlamada ilk belirlemelere göre ikisi ağır dört kişi yaralandı. Ağır yaralananlar arasında şirketin Yönetim Kurulu... View Article

Maltepe'de patlama: Saldırının faili yakalandı

Saldırının faili yakalandı

Saldırının faili İstanbul Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yakalandı. Saldırının sebebinin aile içi bir mesele olduğu ilk edinilen bilgiler arasında.

Maltepe’de özel bir şirkette meydana gelen patlamada düzenekli el yapımı patlayıcı (EYP) kullanıldığı ortaya çıktı. Patlamada ilk belirlemelere göre ikisi ağır dört kişi yaralandı. Ağır yaralananlar arasında şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özdemir Osman Kurdaş’ın da bulunduğu kaydedildi. Kurdaş’ın, eski Maliye Bakanı ve ODTÜ eski rektörü Kemal Kurdaş’ın oğlu olduğu öğrenildi.

İstanbul Maltepe’deki kargolu saldırının faili yakalandı. Saldırganın olayda ağır yaralanan kişinin yakın aile fertlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

—————————————————————————————————

İstanbul Maltepe ilçesinde, bir elektronik firmasına kurye ile gelen paketin patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde bir elektronik firmasına kurye ile gelen pakette patlama oldu. Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevkedildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1’i ağır olmak üzere en az 3 kişi yaralandı.

El yapımı patlayıcı kullanıldı

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, polis ekipleri ise patlama ile ilgili inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda, patlayan kargo paketinin içinde düzenekli EYP olduğu belirlendi. Yaşanan patlamayla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Eski ODTÜ Rektörü Kurdaş’ın oğlu ağır yaralı

Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkete meydana patlamada yaralananlardan Genel Müdür Osman Özdemir Kurdaş’ın eski Maliye Bakanı ve ODTÜ’nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş’ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Kurdaş’ın durumun ağır olduğu ve acilen ameliyata alındığı öğrenildi.

Olay yerinden patlama sonrası ilk görüntüler böyle kaydedildi:

https://www.youtube.com/watch?v=EgnzXXzsWxs