Maltepe'deki faşist saldırıya karşı basın açıklaması: Laikliğe saldırı AKP'nin OHAL düzeninin eseri

Maltepe'de TKH üyelerine dönük yapılan faşist saldırıya karşı dün bir basın açıklaması düzenlendi.

Maltepe'deki faşist saldırıya karşı basın açıklaması: Laikliğe saldırı AKP'nin OHAL düzeninin eseri

Geçtiğimiz Pazar günü Türkiye Komünist Hareketi Maltepe İlçe Örgütü üyelerine dönük düzenlenen faşist saldırı dün akşam yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi.

6 Kasım tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde “Karanlığa boyun eğme, Laiklik için buluşuyoruz!” başlıklı etkinlik çalışması yapan parti üyelerine faşist bir grup saldırmış, saldırıda çıkan arbedede beş parti üyesi yaralanmıştı.

Dün akşam Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda konu ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

Türkiye Komünist Hareketi üyeleri, Sokak Kültür Merkezi, Halkevleri, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, AKA-DER, Cumhuriyet Halk Partisi bir araya gelerek 18 Ekim Salı günü saat 20.00’da bir basın açıklaması yapıp yaşanan saldırıya karşı dayanışma duygularını dile getirdiler.

Açıklamada okunan metin şu şekilde:

“Laiklik Buluşması etkinliği çalışmalarına gerici-faşist saldırı. Gerici faşist saldırılara boyun eğmeyeceğiz!”

Ülkemiz karanlık bir dönemden geçmektedir. Bu karanlık dönem, büyük insanlığın verdiği sınıflar mücadelesinin ürünü olarak ortaya çıkan tüm ilerici birikimleri ortadan kaldırmaya dönük  kapsamlı bir saldırıdır.

Bugün bizlerin devraldığı bayrakta yazılı olan ilericilik, bağımsızlık, eşitlik, özgürlük ve aydınlanma gibi değerler saldırı altındadır.

İnsanlık böyle karanlık dönemler de saflarını netleştirir ve sıklaştırır.

Öyle ise bu karanlık dönemi ters yüz edecekler sahneye çıkmalı, saflarını sıkı tutmalı ve geleceğine bugünden sahip çıkmalıdır.

Biliyoruz ki ülkemizin aydınlık geleceği bizlerin ellerindedir. Aydınlanma mücadelesinin bayrağı, gericilik ile  arasındaki kavga ile bugüne taşınmış ve bizlere miras olarak bırakılmıştır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Aydınlanma  bayrağını  hiçbir gerici-faşist güruhun indirmesine izin verilmeyecektir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de, gericiliğe karşı ilerici ve aydınlanmacı bir mücadele hattını güçlendirmeye ihtiyacımız olduğu açıktır.

Bugün OHAL koşullarında yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. AKP eliyle işçi sınıfı ve emekçi halkımızı susturmak için hukuksuz türlü uygulamalar yapılmakta, ülkemiz kanun hükmünde kararnameler ile her geçen gün daha fazla karanlığa boğulmak istenmektedir.

AKP’nin gerici politikaları ve faşist uygulamalarına, başta işçi sınıfının örgütlü gücü olmak üzere, ülkemizin ilerici – devrimci birikimine sahip çıkan yurttaşları ve Türkiye Sosyalist Hareketi büyük ve toplumsal bir aydınlanma mücadelesi ile karşı koymalıdır.

Bugün aydınlanma ve laiklik mücadelesine saldırmak,

İnsanlığın yüz yılı aşkın mücadelesinin bugüne getirdiği tüm ilerici değerleri ortadan kaldırmak demektir.

Çocuklarımızı imam hatiplere, cemaat ve tarikat yuvalarına mahkûm etme çabası demektir.
Aydınlanma ve laiklik mücadelesine saldırmak,

Kadın cinayetlerine alışın, sokak ortasında daha fazla tekmeleneceksiniz demektir.
Patronlara sermaye sınıfına sahip çıkıp, emekçi halkımızın aklını hurafelerle doldurmak, yurttaş yerine tebaa oluşturmak demektir.

Aydınlanma ve laiklik mücadelesine saldırmak,

Ülkemizin geleceğini para babalarına, emperyalizme emanet etmek demektir.
Tam da bu sebeplerden dolayı gericiliğe karşı aydınlanma ve laiklik mücadelesinin yükseltilmesi zorunludur.

Son dönemde AKP iktidarı ile MHP arasında yaşanan “başkanlık” yakınlaşmasının ve AKP’nin OHAL düzeninin açık bir faşizme doğru yol aldığı görülmektedir.

Toplumsal ve siyasal alana da yansıyan bu birliktelik hemen her gün farklı boyutlarda saldırılarla karşımıza çıkmaya devam etmektedir.

Son olarak,  gerekli bütün hukuki başvuruları gerçekleştirilmiş olan ve  6 Kasım 2016 Pazar günü  Bostancı Gösteri Merkezinde  gerçekleşecek “Gericiliğe boyun eğme, Laiklik için buluşuyoruz!” başlıklı etkinliğin duyuru çalışmasını yapan TKH Maltepe ilçe örgütü üyelerine  gerici-faşist bir saldırı gerçekleşmiş, aynı saldırganlık saldırıya tepki gösteren esnaf ve ilerici yurttaşlara da yönelmiştir.

Yaklaşık 100 kişilik faşist güruh ’un saldırısı  “Demokrasi ve Yenikapı ruhu”  diyen AKP rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Saldırıya direnerek karşılık veren TKH üyelerinden beşi yaşanan saldırı esnasında çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Bu organize saldırı, tek başına OHAL kanunlarıyla değil, sokak gücüyle de her alanda baskının devreye sokulduğunun bir kez daha ilanı olmuştur.

Bu ülkenin ilericileri, devrimcileri ve komünistleri OHAL ile faşizm ile, diktatörlük ile ve fiili saldırılar ile susturulma girişimlerine boyun eğmez!

Bunu Maltepe’nin ilerici ve devrimci güçleri olarak buradan bir kez daha ilan ediyoruz.
Bu saldırıya karşı sessiz kalmayacağımız, siyasi ve hukuki gerekli bütün adımların atılacağı bilinmelidir.  Saldırıyı gerçekleştiren güruhtakiler ise bu saldırının hesabını vereceklerdir.
Komünistler ve devrimciler gericiliğe karşı aydınlanma ve laiklik, sömürüye karşı eşitlik, emperyalizme, işbirlikçilerine ve onların çetelerine karşı yurtseverlik ve bağımsızlık mücadelesini her alanda kararlılıkla sürdürecektir.

Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanları, ilericileri, devrimcileri, yurtseverleri 6 Kasım’da Bostancı Gösteri  Merkezi’nde  düzenlenecek olan “Laiklik Buluşması” etkinliğini büyük bir güçle yaparak halkımızın sineceğini düşünenlere yanıtını verecektir.

Bu vesileyle Maltepe’nin tüm ilerici, devrimci siyasi parti ve kurumlarını da bu buluşmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.”