Manhattan'da büyük patlama!

ABD'nin New York eyaletine bağlı Manhattan bölgesinde büyük bir patlama olduğu bildirildi.

Manhattan'da büyük patlama!

ABD’nin New York eyaletine bağlı Manhattan bölgesinde büyük bir patlama meydana geldiği bildirildi. Yerel saate göre Cumartesi akşamı 20:45 sularında olan patlamanın bir apartmanda olduğu ifade ediliyor.

Şu ana kadar patlamanın sebebi hakkında bir bilgi edinilemedi. Farklı kaynakların bildirdiğine göre ise ölü olmayan patlama sonrasında biri ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

Manhattan’daki patlamadan birkaç saat önce yine ABD’nin New Jersey kentinde yüzlerce kişinin katılacağı bir koşu öncesinde boru tipi bir bomba patlamıştı. O patlamada ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Patlama ile ilgili farklı twitter kullanıcıları ev yapımı bir patlayıcı düzeneğinin çöp kutusu içerisine konularak patlatıldığını iddia eden fotoğraflar yayınladılar. Bu patlayıcı düzeneğinin New Jersey’de olan patlamada kullanılan ile benzer olduğu öne sürülüyor.

screenshot-2016-09-18-04-55-20

Patlama ile ilgili polis ve itfaiye ekipleri soruşturma yapıyor.

Patlamanın ardından olay yerine giden New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gazetecilere yaptığı açıklamada “kasıtlı bir saldırı” olduğunu ancak patlamanın terör bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi.

New York Polis Teşkilatı (NYPD) terörle mücadele ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, kentte güvenlik önlemleri ise artırıldı.

NYPD Şefi James O’Neill ise patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını, 27. caddede ikinci bir patlama ihtimaline karşı inceleme başlatıldığını ifade etti.

İKİNCİ DÜZENEK

Bölgeyi kordona alan New York polisi dört sokak ötede ikinci bir patlayıcı düzenek buldu. CNN International’ın haberinde ikinci patlayıcı düzeneğin cep telefonuna bağlanmış düdüklü tencere olduğu belirtildi. Haberde, üzerinde kablolar bulunan tencerenin beyaz bir plastik torbaya konulmuş olarak bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, patlama konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ise hiçkimsenin ne olup bittiğini tam olarak bilmediğini ifade etti.