Polonya'dan gerici adım: Kürtaj tamamen yasaklandı!

Polonya parlamentosunda kürtajın tamamen yasaklanmasına dönük yasa bugün onaylandı.

Polonya'dan gerici adım: Kürtaj tamamen yasaklandı!

Polonya parlamentosu, kürtajın tamamen yasaklanması öngören yasa tasarısını kabul etti.

Polonya resmi haber ajansı PAP’a göre, parlamentoda yapılan oylamada, 173’e karşı 230 milletvekilli kürtajın yasaklanmasına destek verirken 15 milletvekili çekimser kaldı. Yasaya göre, hastalık ve tecavüz gibi özel durumlarda bile kürtaja izin verilmeyecek.

İktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) milletvekili Anna Milczanowska, parlamentonun kabul ettiği yasayı desteklediğini belirterek, “Ben Down sendromlu bir çocuğun annesiyim. Sizi temin ederim bu herkesin sandığı gibi acı bir şey değil. Çocuğumu çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Polonya'da kürtaj yasağına karşı binlerce kişi eylem yaptı.

Polonya’da kürtaj yasağına karşı binlerce kişi eylem yaptı.

Dinci gericilik dünya üzerinde her yerde halk sağlığına karşı

Yasa oylanırken, Polonya Meclisi’nin önünde yasaya destek veren ve karşı çıkan eylemler yapıldı. Polonya’da Katolik Kilisesi’nin kürtajın tamamen yasaklanması yönünde desteği olduğu biliniyor. Gericilik dünya üzerinde neresi olursa olsun insan sağlığına düşman politikalara destek vermekten çekinmiyor.

Kürtajın tamamen yasaklanmasının, istenmeyen gebeliklerin kaçak yollarla sonlandırılması gibi sonuçlar doğurduğu ve bu kaçak kürtajlarda anne ölümlerinin yüksek seviyede seyrettiği bugüne kadar yaşanan örneklerle kanıtlanmış durumda.