'Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğü' iddia edilen Alparslan Çelik gözaltında

Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı'nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir'e geldi.

'Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğü' iddia edilen Alparslan Çelik gözaltında

Suriye halkına karşı savaşan cihatçı teröristlerden Alparslan Çelik, Türkmendağı’nda  savaştığını ve Türkiye tarafından düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyince, Rus istihbaratının hedefi haline geldi. Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı’nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir’e geldi.

İddiaya göre, ihbar üzerine bir süre sonra oturdukları restorana gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş’un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, “Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz” dedi.

Rus yayın organları, 24 Kasım 2015’te Türk jetlerince düşürülen SU-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg Peşkov’u vuran Alparslan Çelik ve grubunun bölgede olduğunu, intikam alınacağını yazmıştı. Savaş bölgesine Türkiye’den giden Elazığlı Alparslan Çelik, uçağın düşürülmesinden sonra pilotun öldürüldüğüne ilişkin kameralara açıklama yapan kişiydi. Rusya yetkililerinin gelişmeleri takip ettiği bildirildi.