Rusya Suriye’deki kimyasal saldırıları teyit etti

Suriye yönetiminin dün Halep’te terörist grupların kimyasal silahlarla saldırdığı iddiasını, Rusya doğruladı.

Rusya Suriye’deki kimyasal saldırıları teyit etti

Suriye’nin Halep kentinde meydana gelen kimyasal saldırıda 30’dan fazla kişi saldırıdan etkilenirken, 8 kişi d hayatını kaybetti. Suriye yönetimi tarafından dün yapılan açıklamada, saldırının faili olarak terörist gruplar gösterilirken, bu gruplar saldırının yapıldığını reddetmişti. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada eylemin ABD destekli “ılımlı” grupların işi olarak nitelendirildi.

Savunma Bakanlığı saldırının Halep’in doğu kısmında bulunan tarafa akşam 7 civarı yapıldığını ifade ederken, kimyasal gazlarla saldırının gerçekleştirildiği ifade edildi.  Yerel polis kaynakları Suriye Devlet Ajansına (SANA) yaptığı açıklamada iki ayrı saldırının meydana geldiğini ifade ederken, iki ayrı saldırının roketlerle gerçekleştiği belirtildi.

“Ilımlı” unsurları ABD silahlandırıyor

Bölgede “ılımlı” olarak adlandırılan çeşitli gruplar bulunurken, özellikle bu grupların ABD tarafından silahlandırıldığı biliniyor. Eğit-donat uygulaması çerçevesinde silahlandırılan gruplara Türkiye destek verirken, El Nusra benzeri grupların da bu destek yararlanmak istediği konuşuluyor.

El-Nusra geçtiğimiz günlerde El-Kaide’den koptuğunu açıklarken, “ılımlı” sayılan Ahrar-u Şam benzeri gruplarla ortaklaşacağı konuşuluyor. ”Ilımlı” aktörlerin Suriye’de daha önce de pek çok katliam yaptığı ortaya çıkmıştı.