Sivas Katliamı'nda yitirilenler anılıyor

Sivas Katliamı'nın 23'ün yılında Sivas'ta anma, Ankara'da da miting yapılacak

Sivas Katliamı'nda yitirilenler anılıyor

Sivas’ta Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen aydınlar için, katliamın 23’üncü yıldönümünde Ankara ve Sivas’ta mitingler düzenlenecek.

Bugün Ankara’da gerçekleştirilecek anma programı kapsamında ise saat 17.00’de Kurtuluş Kavşağı’nda toplanılacak. Buradan Kolej Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek.

Bu yılki anma programlarında devletin katliamla yüzleşme talebi öne çıkacak. Alevi örgütleri, emek örgütleri, siyasi parti ve sendikaların desteğiyle düzenlenecek etkinlikte Avrupa’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar Sivas’ta Seyrantepe Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi önünde saat 10.00’da toplanarak Madımak Oteli’ne doğru yürüyüşe geçecek.

Ali Baba Cemevi önünde saat 10.00’da bir araya gelecek olan kitle, saat 11.00’de Madımak Oteli’ne doğru yürüyüşe geçecek. Sivas’taki anmaya siyasi partilerin yanı sıra kitle örgütü temsilcilerinin de katılması bekleniyor. Anmada, katledilen 33 aydını temsilen 33 kişi semah dönecek. Katliamda 2 de otel görevlisi yaşamını yitirmişti.