Sivas'ta kadınlara yönelik "pembe taksi" uygulaması

Dünyanın birçok ülkesinde bulunan kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması Sivas'ta da başlatıldı.

Sivas'ta kadınlara yönelik

11 Şubat tarihinde ilk kez trafiğe çıkan pembe taksi, yalnızca 08.00 ve 20.00 saatlerinde arasında çalışacak.

Sivas Belediyesi önünde basın toplantısı yaparak pembe taksi uygulaması hakkında bilgi veren Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Koordinatörü Erdoğan Yuvacı ise şöyle konuştu: Terminal Taksi Durağı’nda işletmecilik yapan Gökhan Şimşek, ilimizde kadınlara mahsus olarak kullanılacak ‘pembe taksi uygulaması’ için talepte bulundu. Belediye olarak bu talebe duyarsız kalamadık ve bunun için gerekli ruhsatlandırma işlemini gerçekleştirdik. Bu aracın şoförü kadın olacak, müşterisi de kadınlar ve aileler olacak. Bu sayede önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Aynı zamanda diğer duraklardan talep gelmesi halinde her duraktan bir araç için kadın şoför kullanmak kaydıyla ruhsatlandırma yapacağız.

Pembe taksinin kadın şoförü Gamze Taşkan ise, “Uygulamanın kadınlar için güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddet haberlerini çok duyuyoruz. Bu araç sayesinde şiddet olayları azalır diye düşünüyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kadınlara yönelik şiddeti önlemek için iyi niyetli bir uygulama olmasına rağmen kadınların böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyması son yıllarda engellenemeyen kadına yönelik şiddet gerçeğinin en çarpıcı örneklerinden birini oluşturuyor.