İstanbul'da büyük kaza: Yoldan çıkan metrobüs araçları ezdi

İstanbul’da Kadıköy yönünden gelen metrobüs, Acıbadem durağında yolcularla şoför arasında çıkan tartışma sonrası yoldan çıkarak karşı yönde gelen 3 aracı ezdi ve 1 otobüse çarptı. Kazada 11 yolcu yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı. CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri Cengiz Çoban, kazaya ilişkin olarak, “Yoldan çıkan metrobüs E-5’e giriyor. Önce çift katlı bir halk otobüsüne... View Article

İstanbul'da büyük kaza: Yoldan çıkan metrobüs araçları ezdi

İstanbul’da Kadıköy yönünden gelen metrobüs, Acıbadem durağında yolcularla şoför arasında çıkan tartışma sonrası yoldan çıkarak karşı yönde gelen 3 aracı ezdi ve 1 otobüse çarptı. Kazada 11 yolcu yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri Cengiz Çoban, kazaya ilişkin olarak, “Yoldan çıkan metrobüs E-5’e giriyor. Önce çift katlı bir halk otobüsüne çarpıyor. Yol trafiğe kapandı. Olay yeri savaş alanı gibi. Çok sayıda ambulans var Kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Kavga iddiası

Kazanın ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, iddiaya göre metrobüs şoförüyle bir yolcu arasında tartışma çıktı. Ve tartışma sonrasında yolcu şoföre tekme attı. Tekme sonrasında direksiyon hakimiyetini kaybeden şöför karşı şeride girdi ve diğer araçların üzerine çıktı.

İstanbul Valiliği de, şöföre saldırdığı iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İBB’den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acıbadem’deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklamada yaptı.

Açıklama şöyle:

“Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı. Kazada 10 vatandaş hafif yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambülanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydana geldiği öğrenildi. Oayla ilgili soruşturma devam ediyor.”

Feci kazanın gerçekleştiği an MOBESE kameralarına böyle yansıdı:

Kaza sonrası olay yerinden kaydedilen ilk görüntüler ise diyecek söz bırakmadı

 

kaza1

Metrobüs yolunda feci kaza!