Suriye Ordusu, Erdoğan'ın Halep'te namaz hayallerini de bitirdi: Emevi Camii kontrol altında...

Suriye Ordusu'nun Eski Halep bölgesinde cihatçıları püskürttüğü ve bölgede bulunan Emevi Camii'ni de kontrol altına aldığı öğrenildi.

Suriye Ordusu, Erdoğan'ın Halep'te namaz hayallerini de bitirdi: Emevi Camii kontrol altında...

Suriye Ordusu’nun Halep’te Kasım ayı ortalarından itibaren başlattığı büyük operasyonlarla birlikte şehirde bulunan cihatçı gruplarının direnişinin kırıldığı ve terör gruplarının güneye doğru kaçmaya başladığı öğrenildi.

Sputnik‘in aktardığı habere göre, Rus Ria Novosti televizyonuna konuşan bir müttefik kuvvet üyesi “Silahlı grupların Halep’in tarihi bölgesinde kalan kısmı tamamen püskürtüldü. Düşman yenildi ve teröristlerin güney kısımlarda olan mevzilerine doğru kaçmaya başladı” dedi.

Cihatçılara karşı Ordu, salı günü itibariyle şehrin Eski Halep olarak tabir edilen ilerlemeye başladı. Bölgeden aktarılanlara göre, bugün itibariyle Suriye Ordusu şehrin doğusunun da yüzde 80’inden fazla bölümünde kontrolü sağlamış durumda.

Emevi Cami de Ordu kontrolünde

Ordu’nun cihatçılara yönelik temizlik harekatı sonrası kontrolünü geri almaya başladığı Eski Halep bölgesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminden beri ‘namaz kılma hayallerini’ süsleyen Emevi Camii de bulunuyor.

Arapça adıyla “Camii Haleb el Kebir” (Büyük Halep Camii), Suriye’de 5 yıldır yürütülen vekalet savaşının en önemli tarihi kurbanlarından biri olmuştu.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/07/halepte-sona-dogru-savunma-hatlari-coken-cihatcilar-teslim-olmaya-basladi/