Suriye'de Barzaniciler ile PYD arasında gerilim

Suriye'nin Kamışlo kentinde Barzanici partiler ile PYD arasında gerilim olduğu öğrenildi.

Suriye'de Barzaniciler ile PYD arasında gerilim

Suriye’nin Rojava bölgesinin Kamışlo kentinde Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Barzanici güçler arasında gerilim yaşandığı bilidiriliyor.

Rûdaw’ın haberine göre, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Rojava Kamışlo Asayişi’nin dün, düzenledikleri protestoda, göstericilerin üzerine saldırısının yanı sıra, Kürdistan Demokat Partisi – Suriye (KDP-S) ve Suriye Kürt Birlik Partisi ofislerine de baskın düzendiği iddiasıyla bugün bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, üyelerinin protesto alanında toplanmasıyla PYD’li bir grup gencin göstericilerin üzerine saldırarak, hakarette bulunduklarını belirtildi ve PYD’li grubun, üyelerinin taşıdığı Kürdistan Bayrağı’nın alarak yırttığına dikkat çekerek, tüm yaşananların asayiş görevlilelerinin yanında gerçekleşmesine rağmen gruba müdahale edilmediğinin altını çizildi.

Meydana gelen arbedeye müdahale etmeye çalışmalarına rağmen, aralarında çocuklarında bulunduğu bazı sivillerin yaralandığını belirtilen açıklamada, PYD’nin Amude’de ofislerini kundakladığı ve Kürdistan Bayrağı’nı yaktığı kaydedildi.

ENKS, açıklamasının sonunda üye ve parti ofislerine yapılan saldırıları sert şekilde kınayarak, PYD’nin Kürdistan halkının arasında fitne ve kargaşa çıkartmakla suçladı.

Rojava Asayişi tarafından şu ana kadar ENKS’ye bağlı 30 parti yetkili ve üyesini tutukladığı da edinilen bilgiler arasında.