Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye kaçan 34 kişide canlı bomba yeleği

Gaziantep’te, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 34 kişi iki çantada 4 canlı bomba yeleği ve yaklaşık 12-15 kilogram cinsi belirlenemeyen patlayıcı ile birlikte yakalandı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde sınırdan patlayıcı madde geçirileceği bilgisi 1. Hudut Tabur Komutanlığına iletildi. Ermiş Hudut Karakolu bölgesinde, Kara Kuvvetleri’ne bağlı hudut birlikleri tarafından ortak icra edilen... View Article

Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye kaçan 34 kişide canlı bomba yeleği

Gaziantep’te, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 34 kişi iki çantada 4 canlı bomba yeleği ve yaklaşık 12-15 kilogram cinsi belirlenemeyen patlayıcı ile birlikte yakalandı.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde sınırdan patlayıcı madde geçirileceği bilgisi 1. Hudut Tabur Komutanlığına iletildi.

Ermiş Hudut Karakolu bölgesinde, Kara Kuvvetleri’ne bağlı hudut birlikleri tarafından ortak icra edilen operasyon sonucunda Suriye’den Türkiye geçmeye çalışan 4’ü erkek,10’u kadın, 20’si çocuk 34 kişi yakalanırken bu kişilerin yanlarında yaklaşık 15-20 kg. ağırlığında iki çanta ele geçirildi. Çantalarda patlayıcı madde olabileceği şüphesiyle, olay yeri inceleme ekibine haber verildi. Bomba imha ekibinin yaptığı kontrolde, çantaların içinde 4 canlı bomba yeleği ve yaklaşık 12-15 kg. ağırlığında cinsi henüz belirlenemeyen patlayıcı madde tespit edildi.

AB ve BM ile birlikte Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan’ın da “Rus ve Suriye bombardımanından kaçan sığınmacılar” olduğu ileri sürülen cihatçılar ve aileleri geçtiğimiz hafta Suriye Ordusu’nun Zehra ve Nubbul’u ele geçirerek Halep kuşatmasını daralttığı operasyonlardan kaçarak Türkiye sınırına gelmişlerdi.