Suudi Dışişleri Bakanı'na Esad "zayıf ve işi bitik"miş

Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Esed'in Suriye'deki geleceği için “Bence zayıf ve işi bitti” şeklinde konuştu.

Suudi Dışişleri Bakanı'na Esad

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Suriye’de artık bir geleceği olmadığını iddia ederek, “Belki üç ay, belki 6 ay hatta 3 yıl sürer ama Esad artık Suriye’de herhangi bir sorumluluğa sahip olamaz” dedi.

Cübeyr, “Esad daha önce İran’ı yardıma çağırdı, Pakistan ve Irak’tan Şii milisleri, Hizbullah’ı çağırdı ama beyhude. Şimdi Rusları çağırdılar, ama onlar da Esad’ı kurtaramayacaklar” diyerek, destekledikleri terörist çetelerle birlikte Esad’ı devirme kararlılığının Rus hava saldırılarına ve esas sorumluluğun kendilerine ait olduğu ülkedeki kıyıma rağmen kırılmadığını kaydetti.

Suudi Bakan, “Eğer koalisyon IŞİD ile savaşmak için Suriye’ye özel kuvvet gönderme kararı alırsa Suudi Arabistan buna katılmak için hazır” ifadelerini kullandı.

Washington’u “meydanı boş bırakmak” ile suçlayan Cübeyr, Rusya’nın hava saldırıları eşliğinde ilerleyen Suriye devleti ve halkını ise tehdit ederek, Esad’ın Suriye’deki geleceği için “Bence zayıf ve işi bitti” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/12/suudi-arabistan-kara-birlikleri-gondermek-geri-donulmez-son-karar/