Taş taş üstünde kalmayan şehirde AKP'li aşiret reisi: 'Keşke benim evim de yıkılsaydı' diyecekler

AKP'li aşiret lideri Arslan Tatar'ın operasyonlar sonrası harabeye dönen Şırnak'la ilgili sözleri diyecek söz bırakmıyor.

Taş taş üstünde kalmayan şehirde AKP'li aşiret reisi: 'Keşke benim evim de yıkılsaydı' diyecekler

Şırnak’ta 14 Mart’ta valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı 8 ayın ardından kısmen kaldırılırken, operasyonlar nedeniyle büyük oranda harabeye dönen şehirle ilgili AKP’li aşiret lideri Arslan Tatar’ın sözleri akıllara durgunluk verdi.

Son seçimde Şırnak’tan AKP milletvekili adayı olan Tatar aşireti lideri Arslan Tatar, BBC Türkçe‘ye yaptığı açıklamada, kentin yüzde 60’ının yıkıldığını, enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü söylerken, evi yıkılmayacak olan Şırnaklılar için “‘Keşke bizimki de yıkılsaydı’ diyecekler” diye konuştu.

arslan tatar ile ilgili görsel sonucu

Arslan Tatar, kentte sağlam binaların da yıkıldığına dair iddiaları ise “O dediğiniz yıkımlar, bazı yerler mesela, komple bitmiş ve tek bir bina kalmış. O da harabeye dönmüş. Ortada öyle dikileceğine orayı bir park haline getirelim. Onlar dedikodudur,başka bir şey değil.” diyerek reddetti.

“Nerede yaşarsa yaşasın”

Şırnaklıların yaklaşık yüzde 40’ının evlerine döndüğünü belirten Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yüzde 20’lik bir kesimi Şırnak’a yerleştirme şansımız var. Evi yıkılan ve dışarıda kalacak yüzde 20’lik kesime ise valilik, konutu teslim edilinceye kadar her ay 560 TL kira bedeli verecek. Nerede yaşarsa yaşasın…”

“Keşke bizim de evimiz yıkılsaydı diyecekler”

Arslan Tatar, şehirde devam eden ağır hasarlı binaların yıkımı ve molozların temizlenmesi sürecinin ardından yapımına başlanacak inşaat projeleriyle ilgili de hükümetin çalışmalarını anlatırken de şu skandal ifadeleri kullanıyor:
“İnanın hükümetimizin dediği şu: Evleri yıkılmayanlar, yeni yapılan projeler bittiğinde ‘Keşke bizimki de yıkılsaydı, biz de bu güzel projelerden yararlansaydık’ diyecekler. Hükümetimizin yoğun bir çalışması var. Elinden geldiğince vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyor.”

Şırnak daha ‘huzurlu’ymuş

Tatar, Şırnak’a geri dönen vatandaşların kendisine “Şırnak geçen seneki Şırnaktan daha huzurlu. Biz huzur istiyoruz. Huzurun olmadığı yerde sokakta da yatmaya hazırız” dediğini öne sürerek şöyle söylüyor: “Suriye’ye, Irak’a, her tarafa kapımızı açtık. Şırnak’ı mı ihmal edeceğiz?”