Türkiye’de sosyal medyaya neden erişilemiyor?

Sosyal medya sitelerine neden erişilemiyor...

Türkiye’de sosyal medyaya neden erişilemiyor?

Atatürk Havalimanı’nda dün gece yaşanan terör saldırısının ardından medyaya yönelik yayın yasağı kararı ile birlikte sosyal medya siteleri Twitter ve Facebook’a erişilememesi, Türkiye kamuoyunda tartışma yarattı.

Uzmanların görüşlerine göre, Türkiye’de bugün yargı kararı olmaksızın bürokrasi baskısıyla internet servis sağlayıcısı şirketler tarafından sosyal medyaya engelleme uygulanıyor.

Türkiye’de bugün sabah saatlerinden itibaren internet hizmeti alan vatandaşlar, sosyal medya siteleri Twitter ve Facebook’taki hesaplarına ulaşamadı. Ev ya da mobil cihazları için internet servis sağlayıcıları tarafından herhangi bir teknik arıza uyarısı olmadığı halde sosyal medya sitelerine erişilememesi dikkat çekti. Bu arada internet aracılığıyla diğer sitelere ulaşılmasına rağmen Twitter ve Facebook’un adeta yasaklama alanı içerisinde olduğu gözlendi.

Sosyal medyaya yönelik erişim yasağı uygulandığı konusunda, hükümet ve ilgili kamu kurumlarından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ülkede telekomünikasyon alanından sorumlu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), “yasak kararı” açıklaması değil ama vatandaşları uyarıcı mesajıyla dikkat çekti. BTK, bu sabah yaptığı yazılı açıklamayla “milli güvenlik” gerekçesiyle vatandaşlar haklarında yasal işlem yapılacağını ifade etti.

http://gazetemanifesto.com/2016/06/29/btkden-vatandasa-tehdit-retweet-bile-yapmayin/