VİDEO | Hulusi Akar Anıtkabir'de 'selam vermeye' çalıştı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi önünde verdiği asker selamı dikkat çekti.

VİDEO | Hulusi Akar Anıtkabir'de 'selam vermeye' çalıştı

Anıtkabir’deki 10 Kasım törenleri sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde verdiği ilginç asker selamı dikkat çekti.

Akar’ın, Atatürk’ün yaşamını yitirdiği 09.05’te 1 dakikalık saygı duruşu sırasındaki görüntülerinde, alışılagelenden ‘epey farklı’ bir selam verdiği görülüyor.

Ekşi Sözlük’te gündem oldu

Akar’ın ilginç selamı, Ekşi Sözlük’te de “10 kasım 2016 hulusi akar selamı” başlığı altında günün en çok entry girilen konularından biri haline geldi. Sözlük kullanıcılarının Akar’ın selamıyla ilgili yorumlarından bazıları şöyle:

-anıtkabir’de vermiştir. tam bir subay. sanırsın prusya askeri geleneğinden. “gel” dese koşa koşa ardından savaşa giderim. gerçi darbeyi haber alamamıştı, derdest edilmişti ama olsun.

-hulusi beyin uykusu mu gelmiş, niye ileri geri gidip geliyor diye düşündürendir..

tanım: askere yakışmayan kötü ayıp selam.

-literatüre girmesi gerekendir. bahsi geçen selamı herhangi bir er verse yiyeceği zılgıtı size tarif bile edemem.

not: emekli bir teğmen

-bir gün amcama caminin yolunu gösterirken sahil kenarından geçti yolumuz. doğal olarak herkes sere serpe uzanmış. namahreme bakıp da abdesti kaçmasın diye eliyle gözünü perdelemişti rahmetli.
o anı aklıma getiren bir selamdır.

sen paşasın paşaaa. kendine gel. senin yaptığın paşalığı tosun paşa da yapar.